Recep Tayyip Erdoğan'dan Kafe, Restoran, Barlar ve Kahvehanelerin Açılmasına Dair Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kafe, restoran, kahvehane ve kıraathanelerin açılmasına dair son dakika açıklaması geldi.

Recep Tayyip Erdoğan'dan Kafe, Restoran, Barlar ve Kahvehanelerin Açılmasına Dair Açıklama

Erdoğan'dan kafe, restoran ve kahvehanelerin açılması için açıklama.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafe , restoran, kahvehane ve kıraathanelerin açılmasına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Korona salgınına tedbirleri almamızın üzeirnden 1 yıol geçti. 18 Mart 2020'de iş dünyamız ve tüm kesimler ile yaptımız toplantı ile ortak karar ile kapsamlı tedbirleri paylaştık. Salgının aşağı yönlü olduğu dönemlerde gevşetilmeler yaptık. Süreç içerisinde salgından etkilenen tüm kesimler için destekler uygulamaya alındı. 

Salgın tedbirleri nedeniyle işi bozulan geliri azalan vatandaşları takip ederek pekçok yolla desteklemeye çalıştık. Kimi ülkelerde sağlık ve ekonomideki sıkıntılara Türkiye'de oluşmasına neden vermektedir. Dünya ve Türkiye'de 1 yıllık duruma baktığımızda Türkiye her alanda herkesin takdirle takip ettiği yerde durmaktadır. Her konuda örnek alınan bir ülke durumundayız. Bugün 9 milyonu bulan aşılama sayısı ile nüfusunun yüzde 10'undan fazlasına ulaşan Türkiye, dünyada ilk 5 ülke arasında yer almaktadır. Hiçbir vatandaşımızı doktorsuz, maskesiz , ilaçsız bırakmadık.

Birilerinin sürekli sorduğu MB rezervlerindeki hareketlilik, bu dönemin ne kadar zor olduğunu gösterir. Milletimiz , kasadaki tüm paranın halkımızın yanında olduğunu bilsin. Dünyadaki ve özllikle de AB'deki durumu yakındna izleyerek salgınla mücadeleyi güncelliyoruz. 

Daha önce söz verdiğimiz gibi bugün yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. 

Restoran , lokanta, çay bahçesi çok yüksek riskli yerler dışında, saah 7 ile akşam 19 arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecek.

Halı saha yüzme havuzu düşük ve orta yerlerde sabah 9 akşam 179 arasında. 

Sizce kısıtlamalar kalkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.