Rabia Naz'ın Ölümünde Flaş Gelişme: HSK İnceleme Başlattı (Olay Nedir, Ne Olmuştu?)

Son dakika haberi: Rabia Naz 'ın ölümü ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Olaya Hakimler ve Savcılar Kurulu el attı ve olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Rabia Naz'ın Ölümünde Flaş Gelişme: HSK İnceleme Başlattı (Olay Nedir, Ne Olmuştu?)

Rabia Naz 'ın şüpheli ölümüne HSK el attı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Hakimler ve Savcılar Kurulu, Şaban Vatan 'ın, kızı Rabia 'nın ölümüyle ilgili soruşturmada "müfettiş incelemesi yapılması" yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Şaban Vatan 'ın yaptığı başvuru Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındı. Kurulun, 11 Nisan 2019 Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği bildirildi.

DAHA ÖNCE İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Eynesil 'de söz konusu olayla ilgili  bir inceleme başlatılmıştı.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Hakimler Ssavcılar Kurulu tarafından, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlatıldı. Buna göre; Kurul müfettişleri süreci denetleyecek ve baba Şaban Vatan 'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını detaylı şekilde inceleme altına alacak.

OLAY NEYDİ? NE OLMUŞTU?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, Giresun 'a bağlı Eynesil İlçesi 'nde yaşıyordu. 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı olarak bulunan Rabia Naz, bölgeye gelen sğalık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin yapılmasının ardından Görele Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Rabia Naz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve minik Rabia hayatını kaybetmişti.

POLİS MEMURU ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ DEDİ

Kızının ölümünün, kendisine bir polis memurunun söylediği gibi atlayarak intihar sonucu meydana geldiğine ikna olmayan baba Şaban Vatan, hak mücadelesi ve adalet arayışı içine girdi. Kişisel çaba ve olanaklarıyla ulaştığı bilgi ve bulguları sosyal medyadan paylaştı.

BABA: DOBLO MARKA BİR ARAÇ ÇARPTI HASTANEDE KAMERA KAYITLARI SİLİNDİ

Kızına siyah Doblo marka bir aracın çarptığını, hastaneye götüren ambulansın kamera kayıtlarının silindiğini, delillerin karartıldığını, karartmada, çarpan kişinin Ankara'ya uzanan yerel çıkar ve siyasi ilişkiler ağının etkili olduğunu iddia ediyordu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA