Personel Bulamayınca Kampanya Başlattılar

Merkezi Tekirdağ 'da bulunan ve 58 yıldır faaliyet göstermekte olan Özcanlar, Sakarya 'nın Hendek İlçesi yakınlarında bir işyeri kiraladı. Kiraladıkları bu işyerine köfteci açmayı planlayan Özcanlar, ekip kurmakta zorlandı. İnternet üzerinden ilan yayımlayan firma, 200 kişiyi istihdam edeceğini duyurdu. Ancak ilana yeteri kadar başvuru olmayınca işyeri açılması gecikti. Bunun ardından firma yeni bir karar aldı.

Personel Bulamayınca Kampanya Başlattılar

58 yıllık ünlü köfteci personel bulamadığı için farklı bir yola başvurdu.

'Arkadaşını getir, çeyrek altını götür' kampanyasını başlatan Özcanlar 'ın yönetim kurulu başkanı Mestan Özcan şu ifadeleri kullandı:

"Sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik, ticaret odalarını, belediyeleri ziyaret ettik. Buralardan da biraz olsun katkı geldi. Bizim istediğimiz sayıya ulaşmamız mümkün değil. Ben oradaki personel edinme hızımızı, ivmemizi incelediğimde bu 200 kişiye, 2 veya 3 ayda daha ulaşamayacağımız ortaya çıkıyordu. Oturduk, Tekirdağ'dan mı insan getirelim, nasıl yapalım diye düşündük. İşi hızlandırmak adına buna karar verdik. Ancak, bu durumda Tekirdağ'daki düzenimiz bozulacaktı"

Yeteri sayıda personel bulamadıkları için bu şekilde bir yola başvurduklarını söyleyen Özcan, bununla çalışanlarına da ek destek sağlanacağını belirtti. 

EN AZ 2 YIL ÇALIŞMA ŞARTI

Toplantıdan, kıyafet almadan çeşitli teşvik fikirleri ortaya atılırken, son olarak, 'Arkadaşını getir, çeyrek altını götür' kampanyası yapma kararı çıktığını belirten Özcan, çalışan personeller başta olmak üzere kampanyayı başlattıklarını söyledi. Kampanyaya katılanların en az 2 ay çalışması şartı getirildiğini ifade eden Özcan, bu şekilde yeterli personele ulaştıklarını söyledi.

580 ÇALIŞANI VAR

Kampanyada 200'ün üzerinde iş başvurusu geldiğini söyleyen Özcan şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

"Tabi bunların içerisinde elemeler yapmaya başladık. Deneme süreçleri başladı. Biz bu arada dükkanımızı da açtık. İşi hızlandırmış olduk. Dolayısıyla bu kampanya, bu fikir bizim insan kaynağına ulaşmamız noktasında bize inanılmaz hız kattı. İnanılmaz bir motivasyon verdi. Hatta, kemik kadromuz şu anda çalışan kadromuzda da daha itibarlı bir şirket statüsüne geldiğimizi görüyoruz. Çünkü bir personel için altın veriyorlarsa bu kurum iyi bir kurumdur. itibarlı bir kurum diye kendi aralarında konuşur duruma geldiler. İyi bir iş birlikteliğimiz oldu. Böyle problemler Supertotobet yaşayan şirketlere de tavsiyemizdir"

Bu kampanya ile toplamda 40 çeyrek altın verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara