Ordu, Yozgat ve Ağrı'da Maskesiz Dolaşmak Yasaklandı-İşte Başlama Tarihi ve Cezası

3 şehirde daha maskesiz dolaşmak yasaklandı. Yapılan açıklamada yasağın 23 Haziran 'dan itibaren uygulanacağına yer verildi. İşte detaylar ve cezası.

Ordu, Yozgat ve Ağrı'da Maskesiz Dolaşmak Yasaklandı-İşte Başlama Tarihi ve Cezası

3 şehirde daha maskesiz dolaşmak yasaklandı.

İl Hıfzısıhha Kurulları bugün toplandı ve yeni kararlar aldı. Alınan kararlarla birlikte 3 şehirde daha maskesiz dolaşmak yasaklandı. Maskesiz dolaşacak vatandaşlara 900 TL para cezası kesilecek. 

ORDU 'DA YASAK

Ordu Valiliğinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 22 Haziran 2020 tarihi saat 24.00'ten itibaren kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda vatandaşların ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanmalarına, karar verildiği belirtildi.

YOZGAT ''TA YASAK BAŞLADI

Yozgat Valiliği tarafından alınan karara göre 22 Haziran 'dan itibaren kentte maskesiz dolaşmak yasaklandı. 

Resmi açıklamada, "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla daha önceden alışveriş merkezlerinde, pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerinde, ticari taksilerde maske takma zorunluluğu getirilmiştir. İlgi hıfzıssıhha kararları ile getirilen maske takma zorunluluğuna ilave olarak, Yozgat il sınırları içerisinde ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren maske takmanın zorunlu olmasına, maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza ülke gelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.

AĞRI 'DA YASAKLANDI

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada Salı gününden itibaren maskesiz dolaşmanın yasaklandığına yer verildi. Açıklamada, "Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgın hastalığı kapsamında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23. maddesi gereğince Ağrı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 22.06.2020 tarihinde Ağrı Valimiz Sayın Dr. Osman Varol başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır. Ağrı ili merkez ilçe Cumhuriyet Caddesi ve Eski Van Caddesi'nde bulunan esnaf ve vatandaşlara 23.06.2020 tarihinden itibaren maske takma zorunluluğu getirilmesine, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun'un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA