O Ses Türkiye Şampiyonu Dodan Özer'den İlk Açıklama Geldi

O Ses Türkiye 'nin şampiyonu Dodan Özer 'den son dakika açıklaması geldi. Dodan yaptığı açıklamada Kürtçe Şarkı söylemek yasak iddialarına cevap verdi.

O Ses Türkiye Şampiyonu Dodan Özer'den İlk Açıklama Geldi

Dodan Özer 'den ilk açıklama geldi.

Tv8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye 'de geçtiğimiz sezonlarda birinci olan Dodan Özer, Batman 'da bir kafede sahne aldı. Bu sırada mekana gelen polisler , müzik yayınını durdurmuş ve Dodan 'ın elinden mikrofonu almıştı. Sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayılan bir iddiaya göre polislerin Dodan Özer 'e 'kürtçe söylemek yasak' dediği ve müzik yayınını bu yüzden durdurduğu iddia edildi.

KÜRTÇE ŞARKI YASAK İDDİALARI YALANLANDI

Sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayılan iddialar sonrası bir açıklama yapıldı.  Batman Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada "Sosyal medyada 'Batman'da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği' yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan iş yerine uygulanan faaliyetten ibarettir." denildi.

DODAN 'DAN İLK AÇIKLAMA

Dodan Özer ise olayla ilgili ilk kez konuştu ve olayın detaylarını aktardı. "Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil" diyen Dodan, şunları söyledi:

"İşletmenin ruhsatla ilgili bir probleminin olduğuna dair ihbar alındığını ve bu ihbar üzerine polislerin geldiğini gördük. Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil ve herhangi bir dilin üzerinden de o siyaseti geliştirip, başka boyuta taşıması hele hele hiç doğru değildir. Olayın bu hale gelmesi, Kürtçe şarkı söyleniyor olması üzerinden yürütülen bir durum haline getirilmesi yanlış. Gelişen olay öyle değildir. Hiç kimse bunu politik bir noktaya çekmesin. Tamamen polis ile işletme sahibinin arasında gelişen bir durum."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA