Niğde'de 3 Günde 1300'den Fazla Kişi Hastaneye Gitti

Son dakika haberi: Niğde 'de 1300 'den fazla kişi bulantı kusma nedeniyle hastaneye başvuru yaptı. Konu ile ilgili Valilik 'ten açıklama geldi.

Niğde'de 3 Günde 1300'den Fazla Kişi Hastaneye Gitti

Niğde 'de 3 günde 1300 kişi hastaneye bulantı ve kusma nedeniyle başvuru yaptı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi' ne pazar gününden bu yana bulantı- kusma ve ishal şikâyetleri ile 1300 kişiden fazla kişi başvuru yaptı. Başvuruların artması üzerine Niğde Valiliği inceleme başlattı.

Konuyla ilgili Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Valiliğimiz tarafından gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış olup rutinde düzenli olarak yapılan içme suyu analiz sonuçlarında herhangi bir soruna rastlanılmamakla birlikte yaşanan vakalar üzerine güncel su numuneleri alınarak tahlile gönderilmiştir. Güncel alınan su numunelerinin çıkan tahlil sonuçları netleşince kamuoyu ile paylaşılacaktır. Diğer taraftan sağlık kuruluşlarımızda hastalarımıza muayene ve tedavi sürecinde gerekli her türlü tedbir alınmış olup; içme sularında da tedbir amaçlı klorlama seviyesi artırılmıştır. Mevcut durumun içinde bulunduğumuz mevsimsel koşullar, yağış durumlarına bağlı olarak daha çok bulaştırıcılığı yüksek virüslerden kaynaklandığı tahmin edilmekle birlikte vatandaşlarımızın Valiliğimizce yapılacak açıklamaların dışında çıkan haberlere itibar etmemesi ve koruyucu amaçlı el hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir."

Kamubulteni.com  | Ankara