Müftü, İmamlardan Bağış Olarak Topladığı Promosyon Paraları ile Makam Aracı Aldı

Son dakika haberi: Bingöl'de imamların promosyonlarını bağış adı altında toplayan müftü, kendisine makam aracı aldı.

Müftü, İmamlardan Bağış Olarak Topladığı Promosyon Paraları ile Makam Aracı Aldı

Makam aracı almak için bağış topladı.

Bingöl 'de meydana gelen olayda Karlıova 'da İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, görevli imamlardan bağış topladı. 

İDDİALAR

İddialara göre Karlıova İlçe Müftüsü Demirkaynak ilçedeki görevli imamlardan bağış adı altında para topladı.Promosyon paralarından toplanan bağışlarda Demirkaynak'ın makam arabası aldığı iddia edildi. 

NİSAN AYINDA BAŞLADI

Nisan yaında görevli imamlarla WhatsApp grubu kuran Müftü imamların bankaya yatırılan promosyon paralarını kendi hesabına göndermelerini istedi. 

MAKAM ARACI ALDI

İlçe müftüsü İsa Demirkaynak ise Sözcü Gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Bu promosyon meselesi 5 ay önceki bir meseledir. Hocalarımızın hiçbirine herhangi bir baskı, tehdit gibi bir şey söz konusu değildir.

* Promosyonu zaten biz bankayla ilk mutabakata vardığımızda bütün hocalarımızla yaptığımız toplantımızda kurumumuz için bir araç alınması için promosyon ücretlerinin bağışlanacağına dair bir karar aldık.

Bankadan promosyon çıktığı zaman da hocalarımızın bizzat kendileri Türkiye Diyanet Vakfı Karlıova Şubesine EFT yaparak makbuzlarına araç için bağış notunu yazarak bağış yaptı.

Bağışını yapan yaptı yapmayan da yapmadı. Biz bu aracımızı 5 ay önce alacaktık ancak pandemi ve bölgemizde yaşanan deprem dolayısıyla araç alımımızı ileri bir tarihe aldık. Resmi işlemler başladıktan sonra yaklaşık 10 gün önce aracımızı aldık.

'Henüz bağış kervanına henüz katılmamış hocalarımızın da en kısa zamanda bizi yalnız bırakmayarak kadirşinalığı ile doğru hareket etmelerini, bu hizmet hareketinde yer almalarını ve yanlış yapmamalarını dileriz' mesajıyla ne demek istediğini sorduğumuz da ise Demirkaynak, "Bununla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz" diyerek cevap vermekten kaçındı.

Kamubulteni.com  | Ankara