MKE'de Çalışan İşçilerin Maaş Zammı Beklentisi TBMM'de Gündeme Geldi

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerinin yakın zamanda masaya yatırılmış durumda olduğunu ve ücretlerine zam beklediklerini söyledi.

MKE'de Çalışan İşçilerin Maaş Zammı Beklentisi TBMM'de Gündeme Geldi

MKE'de çalışan işçilerin asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla çalıştığının bilindiğini, zam beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyleyen Önal, Bununla birlikte Kırıkkale TÜPRAŞ rafinerisinde çalışan işçilerin de sözleşme süreleri konusunda beklentileri olduğunu söyledi.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çalışan işçi kardeşlerimizin toplu iş sözleşmeleri şu günlerde masaya yatırılmış durumda. Alın teriyle çalışan tüm MKE işçilerinin gözü kulağı bu gelişmelerde. Canları pahasına görev yapan, bomba ve mermi üreten, millî savunma sanayisini ayakta tutan, Makina Kimya işçilerinin asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla çalıştığını tüm kamuoyu bilmektedir. Bu kapsamda, 2019 yılı için MK işçilerine hak ettikleri zammı verecek misiniz? Yüksek vergi dilimi altında ezilen, her defasında görmezden gelinen MK işçilerini yine yok mu sayacaksınız? Buradan sesleniyoruz: MK işçilerini artık görmezden gelmeyi bırakın ve analarının ak sütü gibi helal olan ücret zamlarını verin. Bununla birlikte, Kırıkkale TÜPRAŞ rafinerisinde vardiya sistemi ve sözleşme sürelerinin uzatılması konusunda işveren tarafından getirilen dayatmalara karşı yaklaşık bir aydır direnen TÜPRAŞ işçilerini destekliyor, haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz, emeğiyle geçinen tüm yurttaşlarımızı selamla, saygıyla selamlıyoruz." ifadelerini kullandı.