"Mehmet Pamuk Saldırıya Uğradı" Haberiyle İlgili Gaziantep Valiliği'nden Açıklama

Gaziantep Valiliği, yerel bir haber sitesinde Mehmet Pamuk isimli iş insanının saldırıya uğradığı, daha sonra kendisini darbeden şahısla nezarete konulduğu ve nezarette hamam böceklerinin cirit attığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yayımladı.

"Mehmet Pamuk Saldırıya Uğradı" Haberiyle İlgili Gaziantep Valiliği'nden Açıklama

Gaziantep Valiliği, yerel bir haber sitesinde Mehmet Pamuk isimli iş insanının saldırıya uğradığı, daha sonra kendisini darbeden şahısla nezarete konulduğu ve nezarette hamam böceklerinin cirit attığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yayımladı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilgili iddiaların asılsız olduğu, kamera kayıtları ile iddiaların çürütüldüğü belirtilirken, ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Bir haber sitesinde yer alan “Mehmet Pamuk saldırıya Uğradı” başlıklı haberde Mehmet Pamuk adlı iş insanının bir anlaşmazlık dolayısıyla getirildiği Düztepe Polis Merkezi’nde yaşadıklarını anlattığı ifadelere yer verilmiştir. Haberde yer alan ifadelerde bahsi geçen şahsın nezarete atıldığı, nezarette hamam böceklerinin cirit attığı, dayanamayıp kapıyı yumrukladığı ve 2 saat kadar nezarette kaldığı iddia edilmektedir.

Bahse konu olayın 17 Nisan tarihinde Karatarla mahallesinde meydana geldiği anlaşılmıştır. Bir anlaşmazlık sonrasında kasten yaralama  suçundan işlem yapılmış olup her iki taraf da davacı şikayetçi olmuştur. Şahısların ikisinin de doktor raporu hayati tehlike olmadığı ve basit tıbbi müdahale ile giderileceği şeklindedir.

Karşılıklı şikayet sonrası şahıslar Polis Merkezine götürülmüştür. Taraflar iddialarda yer aldığı gibi nezarethaneye konulmamış, Polis Merkezinde ifadeleri alınıncaya kadar bekleme salonunda bekletilmiştir. İfadeleri alındıktan sonra Savcı talimatıyla Polis Merkezinden salıverilmişlerdir. 

İncelenen kamera kayıtlarında Mehmet Pamuk isimli şahsın 16.50 ile 18.09 saatleri arasında toplam 1 saat 20 dakika burada kaldığı anlaşılmıştır. Bekleme salonunda kalınan süre içerisinde kamera kayıtlarına yansıyan, hamam böceklerinin cirit attığı veya Mehmet Pamuk adlı şahsın kapıyı yumrukladığı şeklinde bir görüntüye rastlanmamaktadır. 

Dolayısı ile habere konu olan Polis Merkezi ile ilgili iddialar kamera kayıtları ile sabit olmak kaydıyla gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

HABERDE HANGİ İFADELER YER ALMIŞTI?

Gaziantep27.Net Adresinde Yayımlanan Haberde Mehmet Pamuk isimli iş insanının iddialarına yer verilmiş, Pamuk , polis merkezinde yaşananlarla ilgili, "Saat 17:30 oldu kimse yok. Ayağım alçıda parmaklarım boşta ve ben betona ve pis leş gibi yerlere basıyorum, Hamam böcekleri tirit atıyor. Covid riski var.  Ayağım şiş ve zonkluyor. Dayanamadım, kapıyı yumrukluyorum, ne olacaksa olsun niye bu kadar tutuyorsunuz diye. Saat 18:10 oldu geldiler, o arada telefonu aldım görmeden içerinin rezilliğini resimlemek istedim, anladılar resmi sildirdiler.  İfade Odasına geçtik, oturduk yine bekliyorum, neyse memur geldi ifade alırken, sordum ‘Savcıya ulaşabildiniz mi’ diye. Savcılık bir durum yok ki demesin mi inanamadım ve savcının günahını aldım. Anladım ki memurların biraz keyfini beklemişiz. Şaka gibi. 2 saat Nezarette yattım. Öyle bir duruma geldim ki bir ara kapıyı yumrukladığımda, ‘memur bey kardeşim ben şikayetimden vazgeçeyim diğer kişide gelsin anlaşalım vazgeçelim” demek için fırsat aradım.  Derler ya ''Baba hırsız Yakaladım, getir oğlum, gelmiyor bırak gitsin, gitmiyor demiş. Yani "Ben hırsızı bıraktım Hırsız beni bırakmıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili İddiaların yer aldığı haber https://www.gaziantep27.net/mehmet-pamuk-saldiriya-ugradi-548888h.htm adresinden, Gaziantep Valiliği'nin açıklaması http://gaziantep.gov.tr/basin-aciklamasi-2020-26- adresinden erişilebilir.