Lise Mezunu KPSS'si Yok: 2 Günde Memur

Sayıştay raporlarında ortaya çıkan durum hayret ettirdi. KPSS'siz olarak özel kalem müdürlüğü görevine alınan kişi, 2 gün sonra memur kadrosuna alındı.

Lise Mezunu KPSS'si Yok: 2 Günde Memur

Sınavsız memur oldu.

Sayıştay raporlarında büyük skandal ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi 'nde gerçekleşen skandala yer verilen Sayıştay raporunda, bir kişinin özel kalem müdürlüğü görevine atandığı , burada iki gün çalıştıktan sonra memurluğa geçtiği öğrenildi. 

2018 yılı raporlarının yayımlanmasının ardından ortaya çıkan olay için Sayıştay, "Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosuna Yapılan Atamanın Amaca Uygun Olmaması" ifadelerini kullandı.

Detaya baktığımızda ise 29 Mayıs 2018 günü Özel Kalem Müdürlüğü 'ne bir kişinin atandığı , burada iki gün görev yaptıktan sonra 31 Mayıs 2018 günü memur kadrosuna atandığı öğrenildi.

Sayıştay raporundan bazı kesitler şu şekilde;

"Adana Büyükşehir Belediyesince Özel Kalem Müdürlüğüne atama yapılmasına rağmen bu kişinin Özel Kalem Müdürlüğü yapmadığı, söz konusu atamanın istisnai durumdan yararlanılarak memuriyete sınavsız şekilde atama amacıyla gerçekleştirildiği görülmüştür.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "İstisnai Memurluklar" başlıklı 59'uncu maddesinde Özel Kalem Müdürlükleri kadroları istisnai memurluklar arasında yer almaktadır.

Aynı Kanunun "İstisnai Memurluklara Atanmada Aranacak Şartlar" başlıklı 60'ıncı maddesinde:" İstisnai Devlet memurluklarına 48 inci maddede yazılı genel şartları taşıyan kimselerden atanmalar yapılabilir." hükmü yer almaktadır."

LİSE MEZUNU KPSS'SİZ

Sayıştay raporu şu şekilde devam ediyor:

"Hal böyleyken, lise mezunu bir kişi Belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna 29.05.2018 tarihinde ataması yapılmış 2 gün sonra 31.05.2018 tarihinde bu görevden memuriyet kadrosuna geçirilmiştir. Yapılan bu işlem yukarıda yer verilen Sayıştay Genel Kurulu Kararında belirtilen; istisnai memurluk kadrolarının sınavsız devlet memurluğu teminine yönelik uygulamaya dönüştürülmesi, bu memuriyete atanmada tanınan kolaylığın istismarı anlamına da geldiği duruma uygun düşmektedir. Dolayısıyla Özel Kalem Müdürlerinin belediye başkanının görevi süresince çalışabilecekleri ehliyet ve liyakat sahibi kişiler arasından seçilmeleri gerekmektedir."

Özetle 2 gün özel kalem müdürü olarak belediyede çalışan personel , KPSS 'si olmadan memur kadrosuna atanmış.

Kadın erkek diğer memur ve memur adayları bu sayfada: TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA