Küçük Kıza Cinsel İstismarla Suçlanan Tarikat Lideri: "Trump, Biden ve FETÖ Bana Kumpas Kurdu"

12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği gerekçsiyle hakkında soruşturma başlatılan ve geçtiğimiz aylarda tutuklanıp cezaevine gönderilen Uşşaki Tarikatı Lideri Eyüp Fatih Şağban ilk duruşmasına çıktı.  Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Şağban'ın sözleri damga vurdu. 

Küçük Kıza Cinsel İstismarla Suçlanan Tarikat Lideri: "Trump, Biden ve FETÖ Bana Kumpas Kurdu"

Küçük kızı istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan tarikat lideri: Trump, Biden FETÖ bana kumpas kurdu.

Şağban, tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Mağdur ve ailesi ise bulundukları şehirden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. 

4 SAAT SAVUNMA YAPTI

Mütalaa sonrası sanığın savunması alındı ve savunma 4 saat sürdü. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Sağban, Trump, Biden ve FETÖ'nün kendisine kumpas kurduğunu söyleyerek, “Trump’un aldığı karar ve Biden’in de görüş olarak bildirdiği üzere İslam cemaatlerini bitirmek için saldırılar başlamıştır. FETÖ Terör örgütüne karşı yaptığımız reddiyeler nedeni ile bu durum başımıza getirilmiştir. FETÖ yardım ve yataklık yapmanın haram olduğuna ilişkin fetvam nedeni ile hedefe alındık. Başka cemaat liderlerine yönelik kumpaslarda yapılmıştır. 15 Temmuz Darbe Girişiminde 3 şehit veren ve bu yapı ile mücadele eden cemaatimiz bu saldırı ile ağır yara almıştır, inanıyorum Türk Yargısı kumpası bozacaktır." dedi.

17-25 ÖNCESİ...

Şağban savunmasını şu şekilde sürdürdü: "17-25 Aralık öncesi isimsiz ve adressiz bir mail ile cemaatimizin olmayan yurdunda tecavüz olduğu iddiası ile suç dosyası oluşturulmak istenmiş ancak 17-25 Aralık sonrası FETÖ yapısının zayıflaması üzerine takipsizlik kararı verilmiştir. Cübbeli Ahmet isimli bir vaiz aynı kumpaslara destek olarak cezaevinden çıkmıştır. Cemaate ait nezih evde kalmak, cemaatin nüfuzundan faydalanmak, kanunsuz zenginleşmek için kızını bize teklif ederek ‘efendim bu kızı sana verelim’ demiştir, ‘yaşı ufak, olmaz’ desem de ‘Ben ve Çorum’daki arkadaşlarda rüyamızda genç bir kız nikah kıydığını gördük’ diyerek kızını ima ettiler, ‘Y. kendisini Mehtinin hanımı olarak görüyor’ demişlerdir, belki de delil toplamak için böyle konuştular ancak ısrarlara rağmen ben başımdan savdım. Olay başlangıcında bunları tümden savmam gerekiyordu. Ancak bir yandan devam eden iş sözleşmesi ve pandemi nedeni ile aileyi gönderemedik. Kurban bayramında iyi bir şekilde ayrıldık."

BU İŞİ FETÖ'CÜ MAHREM DAMAT DÜZENLEDİ: ÇOCUĞUN BEYANLARI ABARTIDIR

Şağban sözlerinin devamında ise "Bu işleri FETÖ’cü mahrem damat ile bu işi düzenlemişlerdir. Ramazan bayramında iyi şekilde yanımızdan ayılan aile daha sonradan böyle bir iddia etmiştir. Karşı tarafı sakinleştirmek için söylediğim sözler tutuklanmama sebebiyet olmuştur. Y.’nin beyanlarını incelediğimde babasına münferit eylem olarak bahis ettiği olay, devreye giren hukukçu FETÖ’cüler tarafından abarttırılmış. Olay devamlı yapılan zincirleme tacize sokulmuş. Ailesinden 10 kişinin bulunduğu toplam 20 kişinin bulunduğu binada alı koyma iftirası atılmıştır. Y. isimli çocuğun beyanları kurgudur, abartıdır” dedi. 

"ANNE BAZI TEKLİFLERLE GELDİ" DEDİ

Anne E.A.’nın iyi niyetlerini kullanarak yanına bazı tekliflerle geldiğini söyleyerek savunmasını sürdüren sanık Şağban, “Zenginleşme azmiyle şantaj ve iftirayla kızını bize teklif ederek ‘efendim bunu sana verelim.’ demiştir. Bu husus kıza da sorulabilir. Yaşı ufak, olmaz desem de ısrarlar devam etmiştir. Bir seferinde ‘Y.A. kendisini mehdinin hanımı olarak görüyor, bu ne anlama geliyor.’ diye sormuşlardır. Pandemi Yasakları bitince iş akdimiz de bitince aile ile ayrıldık, hizmetler için başka bir aileyle anlaştık. Bu kötü niyetli kişiler Tehdit, şantaj ve kumpaslar karşımıza çıkmıştır. Beni ve cemaatime karşı şahsi çıkarları için bu olayı planlamışlardır. Komplo, şantaj ve iftiraları, mağdurun ifadelerini kabul etmiyorum. Tahliyemi, olay yerinde keşif yapılmasını ve tanıkların dinlenilmesini talep ediyorum” dedi.

4 SAAT SAVUNMA YAPTI AMA İSTİSMARA DAİR BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

Sanığın 4 saat savunma yaptığı , ancak istismar olayına dair bir şey söylemediği aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA