Konya Tuzlukçu Belediyesi Asgari Ücreti 4500 TL Olarak Belirledi

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin belediye başkanı Nurettin Akbuğa , belediyede asgari ücretin 4 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Konya Tuzlukçu Belediyesi Asgari Ücreti 4500 TL Olarak Belirledi

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret çalışmaları devam ederken, Konya Tuzlukçu'nun Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa işçilere müjdeyi verdi. Anka'ya konuşan Tuzlukçu Belediyesi Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa, belediyedeki kadrolu, sözleşmeli ve taşeron konumundaki işçiler arasındaki maaş eşitsizliğinin giderilmesi için en düşük maaşı 4 bin 500 lira olarak belirlediklerini söyledi.

Akbuğa, "Asgari ücret ve zam belirleme toplantısına işçi temsilcileri, DİSK Genel-İş Sendikası Konya Temsilcisi Mustafa Tamer'in katılımıyla gerçekleştirdik. İşçiler, 300 TL zam istediler. 1000 TL artış oldu. İşçilerin çalışma süreleri aynı fakat maaşları farklı. Bu eşitsizliği dengelemek adına asgari ücreti 4500 TL olarak belirledik.Ben göreve geldiği zaman işçiler çok borçlarının olduğunu söylüyorlar. İcralık olanlar vardı. Maaşlar yetersizdi. Göreve geldiğimde sözleşmeyle 750 lira zam yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi, işçinin partisidir." diye konuştu.