Kocaeli'de 510 Kişi İşten Çıkarılacak

Son dakika haberi: Kocaeli 'de bulunan Yıldız Sunta adlı şirket, bugün yapılan toplantının ardından 510 işçinin işten çıkarılacağını duyurdu.

Kocaeli'de 510 Kişi İşten Çıkarılacak

Kocaeli 'de 510 işçi işten çıkartılıyor.

Kocaeli ’de üretim yapmakta olan Yıldız Sunta, son dönemlerde yaşanan ekonomik sorunların da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntı yaşıyordu.

Edinilen son bilgilere göre söz konusu şifket , 4-5 saydan beri işçilerin maaşlarını bile ödemekte büyük sıkıntılar çekiyordu. Firma bugün önemli bir toplantı yaptı. 

Söz konusu toplantıda yetkili sendika olan Ağaç-İş tarafından işçilere bir bilgilendirme yapıldı ve kötü haber paylaşıldı. Toplantının ardından ise işçiler adına iyi bir sonuç çıkmadı.

510 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Yıldız Sunta ’ta 510 işçinin 6 Mayıs Pazartesi günü itibariyle işten çıkartılacağı sendika tarafından duyuruldu. İşten çıkarma ile ilgili konuşan Yıldız Sunta yöneticileri şunları kaydetti: "Fabrika olarak bir süredir mağduruz. Kendim de mağdurum. Sizleri de mağdur etmek istemiyorum. İşler yoluna girdiğinde, sizleri tekrar işe alacağız. Ekonomik durumlar nedeniyle işinize son vermek zorundayız."

Kamubulteni.com  | Ankara