Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür Kimdir , Nerelidir? İşte Önceki Görevleri

Prof. Dr. Bülent Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Peki Şengörür kimdir? Eğitim hayatı, akademik kariyeri ve daha önce yaptığı görevleri nelerdir? İşte detaylı bilgi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür Kimdir , Nerelidir? İşte Önceki Görevleri

Kırklareli Üniveristesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür atandı.

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesinde 11 rektörün atamasına yer verildi. Atamalara baktığımızda Prof. Dr. Bülent Şengörür'ün Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandığı görüldü. 

PROF. DR. BÜLENT ŞENGÖRÜR KİMDİR?

1958 yılında Adapazarı'nda dünyaya gelen Şengörür, ilk ve ortaöğretimini burada tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Bu eğitiminin ardından Şengörür, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans ve 1994 yılında doktora derecelerini aldı. 

1994'te Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine devam eden Şengörür, 1995 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında Yardımcı Doçentliğe geldi. 2006 yılında Doçent, 2010 yılında Profesörlüğe yükselen Şengörür'ün uzmanlık alanları; Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Su Kalitesi ve Su Kirliliği bir de Havza Yönetimidir.

Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptığ zamanlarda Şengörür, aşağıdaki görevlerde bulundu:

Yüksekokul Müdürlüğü,

Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanlığı

Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı.

19 Eylül 2013 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasında Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yapan Şengörür, YÖK'ün önerisi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın takdirleriyle, 21 Ocak 2017 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır.