Kendisini "İnek Parasıyla Okuyan BM'nin En Geç Savcısı" Olarak Tanıttı, Temizlikçi Çıktı

Denizli'de kendisini Birleşmiş Milletler Savcısı olarak tanıtarak, sosyal medya hesaplarından da savcı cübbesiyle çekilen fotoğraflarını paylaşan Halil Baki Çelen, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Kendisini "İnek Parasıyla Okuyan BM'nin En Geç Savcısı" Olarak Tanıttı, Temizlikçi Çıktı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde kendisini savcı olarak tanıtan ve üzerinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kimlik kartı bulunan 27 yaşındaki Halil Baki Çelen, geçtiğimiz Pazartesi günü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyaret esnasında kendisini BM Güvenlik Konseyine bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı'nda savcı olarak tanıtan Çelen'in konuşmalarından şüphelenen polis, yaptığı incelemede şahsın lise mezunu olduğunu, Adalet Meslek Yüksekokulu'na başvuru yaptığı fakat kazanamadığını belirledi. Şahsın otellerde bulaşıkçılık yaptığı da görüldü.

Üzerinde hakim-savcı kimliği bulunan ve çeşitli internet sitelerine kendisini 'İnek parasıyla okuyarak BM savcısı olan en genç savcı' olarak haber yaptıran şahıs, unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.