Kendini Hızır Olarak Tanıttı: "Allah Senden Yazlık Evini İstedi"

Kocaeli 'de meydana gelen olayda Şaban Ö. isimli bir kişi, kendisini çevredekilere hızır olarak tanıttı ve onları dolandırdı. Olayla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı ve bu isimle birlikte 8 kişi yakalanarak tutuklandı. 

Kendini Hızır Olarak Tanıttı: "Allah Senden Yazlık Evini İstedi"

Ben Hızır Aleyhisselam 'ım dedi vatandaşları dolandırdı.

Olayla ilgili Savcılık iddianame hazırladı ve mahkemeye sundu. Mahkemeye sunulan İddianamede, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, Dini İnanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçlamalarının yöneltildiği Şaban Ö. isimli kişinin  2 yıldan 16 yıla kadar hapsi istendi.

‘Rafet Efendi’ lakabı ile Kocaeli 'de bilinen Şaban Ö.’nün ve örgüt üyelerinin vatandaşlardan ‘sadaka’ adı altında aldıkları ve banka hesapları aracılığıyla onlara gönderilen paraların miktarları ortaya çıktı.

İddianameye göre Şaban Ö. isimli kişi ile çete üyelerinin hesaplarına yer verildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından alınan verilerde Şaban Ö 'nün hesabına, 2018-2019 yılları arasında şüpheli ile mağdurlar tarafından 101 bin 947 TL para gönderildiği

T.B.S., B.Ş., E.Ş. ve E.Ş. isimli kişilerin de hesaplarına toplamda 79 bin 660 TL para gönderildiği görüldü. İfade veren İ.K. isimli bir kişi ise, oğlu Ş.T.K.’nin R.D. isimli şüpheli aracılığı ile Şaban Ö.’ye 48 bin TL para gönderdiğini söyledi. 

"ALLAH SENDEN YAZLIK EVİNİ İSTEDİ"

Bir bankadan kredi çeken kişiye bunun haram olduğunu söyleyen Şaban Ö. onu cezalandırmak için evini aldı. Bu olay telefon ses kayıtlarına yansıdı. İ.P. isimli kişi, bankadan kredi çektiği çekmesi sonrası bunun yaşandığını söyleyerek,  "Ben kredi kullanmadan dolayı manevi olarak huzursuz hissedince Şaban Ö.’ye kredi kullandığımı söyledim. O da, ‘Günaha girdiğimi, cennetini kaybettin, faize bulaştın’ demesi üzerine ben de ne olacağını sordum. Bunun üzerine bana, “Allah senden yazlık evini istedi, cennetin için günahların silinmesi için bana fısıldadı” dedi. Ben o an şaşardım, ancak faize bulaştığım için kendisine emin olmak adına bir daha sordum. O da bana kesin ve net bir ses tonuyla, ‘Yazlığını vereceksin” dedi. Ben de üzerimde manevi bir baskı hissedince ve o an ağlayınca, tamam dedim” dedi.

GÜNAH DEDİ VE KREDİ BORÇLARINI ÖDETTİ

Şaban Ö.’nün, “Mesela arabayı serviste ustaya teslim etmezsen. Usta nasıl tamir edecek söyler misin” mesajını gönderdiği vatandaşın, “Beni nasıl istiyorsanız öyle şekillendirin. Ben kullanmış olduğunuz araç gibiyim. Artık siz direksiyonu nereye çevirirseniz ben o yöne giderim” diyerek cevap verdiği kayıtlara da yer verildiği görüldü. Şaban Ö. ile şahıs arasında geçen konuşma kayıtlarında ise Şaban Ö.’nün şahsa kredi kartı IBAN bilgilerini atarak, “Bunları müsait bir zamanda ödersin” dediği ve şahsın daha sonra, “Hayır sabahlar efendim. Kredi kartı borcunu ödedim. Bilginize. Bin 551 TL” ifadeleri de kayıtlarda yer aldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA