İzmir'den Kötü Haber! Vaka Sayıları Yüzde 50 Artış Gösterdi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kontrollü normalleşme sürecinin ilk günlerini de içerisine alan 27 Şubat 5 Mart tarihleri arasında il genelinde kovid-19 vaka artışlarının 8-14 Şubat haftasına göre yüzde 50 oranında artış gösterdiğini açıkladı.

İzmir'den Kötü Haber! Vaka Sayıları Yüzde 50 Artış Gösterdi

İzmir Valisi, hastalerde yoğunluk bulunmadığını ancak her gün İzmir'de 7-8 kişinin koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini açıkladı. Köşger, kentte 14 bin personelle denetimleri sürdürdüklerini vurgulayarak, vatandaşları tedbirlere uyum konusunda hassaslık göstermeleri için uyardı.

İzmir Valisi Köşger, "Denetimlerimiz sıklaşacak. İzmir'de vatandaşımızın uzun süren salgından sıkılmış olduğunu biliyoruz ancak biraz erken rehavete kapılmanın daha büyük sıkıntılara sebebiyet vereceğini de bilmemiz lazım. Kontrollü normalleşme denilen şey, maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek yaşamak. Buna riayet etmezsek rakamlar hızlı şekilde kırmızı bölgeye evrilecek. Tekrar başa dönmüş olacağız. İzmir 4.5 milyonluk bir şehir. Biz ne kadar denetim yaparsak yapalım herkesin başına bir polis dikmemiz mümkün değil. Vatandaşın kendi sağlığını düşünerek kendi tedbirlerini almasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ortaöğretim mezunlarından yeni iş haberleri yayımlandı. Yeni iş haberlerini takip etmek için ücretsiz gruba katıl. Katılmak için TIKLA.