İşsizlik Maaşı Alanlar için 26 Nisan'a Kadar Son Uyarı! İŞKUR İBAN Kaydı Mesajları Gönderiliyor

İŞKUR üzerinden işsizlik maaşı alan milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren açıklamalar art arda geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında işsizlik maaşı ödemeleri geçtiğimiz ay olduğu gibi Mayıs ayında da banka hesaplarına gönderilecek. İşsizlik maaşı alan vatandaşların , maaşlarını kolaylıkla alabilmeleri için İBAN bilgilerini İŞKUR'a kaydetmeleri gerekiyor.

İşsizlik Maaşı Alanlar için 26 Nisan'a Kadar Son Uyarı! İŞKUR İBAN Kaydı Mesajları Gönderiliyor

İŞKUR üzerinden işsizlik ödeneği alan vatandaşlara, İBAN bilgilerini kayıt etmeleri için hatırlatma mesajları gönderiliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz ay işsizlik maaşları için PTT'ye başvuruların yoğun olacağı öngörülerek iban bilgileri PTT tarafından talep edilmiş, işsizlik maaşları hesaplara yatmıştı.

AİLE BAKANI DÜN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün yaptığı açıklamada Mayıs ayında da işsizlik maaşı ödemelerinin banka hesaplarına gönderileceğini vurgulamış, işsizlik ödeneğine hak kazanan vatandaşların iban bilgilerini işkur üzerinden kaydetmeleri gerektiğini hatırlatmıştı. Bugün milyonlarca vatandaşa İŞKUR'dan gönderilen mesajda iban kaydı hatırlatması yapıldı. İşsizlik maaşı alanların bu süreçte 26 Nisan'a kadar İŞKUR'a İBAN bilgilerini girmeleri gerekiyor. İBAN'ı olmayanlar için ise PTT üzerinden evde ödeme yapılabileceği belirtildi.