İşsiz Vatandaş Kendini Belediyenin Önünde Yaktı

Son dakika haberi: Şahinbey Belediyesi önünde bir vatandaş , kendisine iş verilmediği için kendini yakarak intihar etti.

İşsiz Vatandaş Kendini Belediyenin Önünde Yaktı

Belediyede işe alınmayan vatandaş kendini yaktı.

Gaziantep ’in Şahinbey Belediyesi ’nde çok acı bir olay yaşandı. İş-Kur’da istediğini bulamayan ve eski hükümlü olduğu öğrenilen işsiz bir vatandaş “hükümlük kadrosundan Şahinbey Belediyesine iş başvurusu yaptı. 

İşsiz vatandaş Eyüp Dal, önce olumlu cevap aldığı Şahinbey Belediyesi 'nde iş başı yapmayı beklerken olumsuz haber daha sonra geldi. Belediyeden önce olumlu cevap alan , ancak daha sonra olumsuz cevap alan  Eyüp Dal,  beleidye binasının önüne geldi ve üsütne döktüğü benzinle kendini yaktı. Çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılan ve ağır yanıklar içerisinde hemen hastaneye kaldırılan Dal, kaldırıldığı yoğun bakım merkezinde ancak 4 gün dayanabildi ve hayatını kaybetti. Şahinbey Belediyesi ise acılı aileye başsağlığı dahi dilenmedi.

Hakimiyet Gazetesi ’nden Bülent Öner ’in kaleme aldığı yazısına göre, oğlu Eyüp Dal ’ın Şahinbey Belediyesi bahçesinde kendisini yakarak yaşamına son vermesiyle birlikte acıların en büyüğünü yaşadıklarını anlatan anne Türkan Dal, ilçe belediyesinden bir tek kişinin bile kendilerine başsağlığı dilemediğini anlattı. “Ölen bir köpeğe bile insanlık üzülüyor” şeklinde konuşan acılı anne Türkan Dal, gözyaşlarına boğuldu. “Oğlum ortalama 5 yıldır iş arıyordu. Geçenlerde bir fabrikadan kendisini aradıklarını ve işe başlayacağını gülerek anlatan oğlum daha sonra buradan da ret cevabı almıştı” şeklinde konuşan acılı anne Dal sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Daha sonra İş-Kur üzerinden oğlumu Şahinbey Belediyesine yönlendirmişler. Şahinbey Belediyesinin hükümlü kadrosunda oğlumun işe başlayabileceği dile getirilmiş. Belediye görevlileri oğlumu önce umutlandırarak işe başlayabileceğini söylemişler. Daha sonra ise oğlumun işe alınmayacağı anlatılmış. Bunun üzerine oğlum belediyenin önünde kendisini yaktı. Biz oğlumun iyileşmesi için 4 gün yoğun bakım ünitesinin önünde bekledik. Fakat oğlum uyanmadı. Yüreğimiz yanıyor. Ölen bir köpeğe bile insanlık üzülürken benim oğlum için bir tek belediye yönetici gelip başsağlığı dilemedi.” 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA