İŞKUR Aracılığı ile Kayseri'de 5 Bin Genç İşe Yerleştirilecek

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Ayçiçek, İl Genelinde 5 bin gencin istihdamına yönelik yeni projenin hayata geçirildiğini açıkladı.

İŞKUR Aracılığı ile Kayseri'de 5 Bin Genç İşe Yerleştirilecek

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Ayçiçek, genç işsizliğin Türkiye genelinde azaltılması için, üniversite mezunu işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması, nitelikli işgücü talebinin karşılanması amacıyla İşe İlk Adım projesini hayata geçirdiklerini açıkladı. 

Projeyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayçiçek, proje kapsamında yüksekokul ya da fakültelerden son 2 yıl içerisinde mezun olan 18 ile 29 yaş aralığındaki gençlerin mezun oldukları alanlara uygun sektörlerde işbaşı eğitim programlarına katılmalarının sağlanarak tecrübe ve mesleki deneyimnin arttırılmasının hedeflediğini söyledi. Ayçiçek , "Bu katılımcılar için ilk altı ay net asgari ücretin yüzde 50’si kadar tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. Zorunlu istihdam sürecinden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi ve yeni bir sözleşme imzalanması halinde net asgari ücretin yüzde 25'i kadar ücret desteği bir yıl boyunca İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaya devam edilecektir. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aylık işbaşı eğitim programından sonra en az 1,5 yıl daha istihdamda kalmaları sağlanacaktır" şeklinde konuştu. 

5 bin gencin projeden faydalanabileceğini belirten Kayseri İŞKUR İl müdürü Ayçiçek, "İşe İlk Adım Projesinde katılımın kontenjan sınırı bulunduğunu ve Kayseri ilimizde 53 kontenjanımız bulunmaktadır. Bu projeden yararlanmak isteyen işverenlerimizin İl Müdürlüğümüze zaman kaybetmeden başvurması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.