Hatay Valisi Kentteki Koronavirüs Vaka Sayısını Açıkladı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl genelindeki toplam koronavirüs vaka sayısını açıkladı.

Hatay Valisi Kentteki Koronavirüs Vaka Sayısını Açıkladı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay genelinde an itibariyle 320 koronavirüs vakası olduğunu açıkladı. Suriye'nin Afrin ve İdlib kentlerinde görev yapan 140 asker ve poliste de koronavirüs olduğunu söyledi.

Türkiye'nin pandemi ile mücadelesini çok başarılı şekilde yürüttüğünü söyleyen Hatay Valisi, "Komşu ülkelere baktığımızda Türkiye'nin burada yapmış olduğu sağlık yatırımlarının, ortaya koyduğu başarının hakkını teslim etmemiz lazım. Biz, Hatay olarak da ciddi bir süreç geçirdik. Bu süreci başarılı bir şekilde yürüttük. " diye konuştu.

Hatay'ın nüfusuna bakıldığında en başarılı illerden birisi olduğunu söyleyen Vali Doğan, "Hatay'ın nüfusuna bakıldığında tahminimi söylüyorum, en başarılı illerin başında geliyoruz. Ayrıca, Afrin ve İdlib'te sivil vatandaşların hiçbirisinde pozitif vakaya rastlamadık. Ancak Türkiye'den oraya görev yapmaya giden polislerimiz, askerlerimizin vasıtasıyla ki bunlar da korunaklı alanlarda, mekanlarda kalıyorlar. Bunlarda çıkan pozitif vakalar var. Afrin'de 120 polisimizde, İdlib Hava Taburumuzda ise 20 askerimizde pozitif vaka çıktı." ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan'daki Hataylı vatandaşların Türkiye'ye dönüşüne yönelik milletvekillerinin girişimleri olduğunu hatırlatan Hatay Valisi, il ve ülkenin bir an önce yeni tip koronavirüsten temizlenmesini temenni ettiklerini vurgulayarak, "Vekillerimizin Suudi Arabistan'daki Hataylı hemşehrilerimizi buraya getirme gayretleri ve çabası var. Geçen hafta ülkemize gelen 510 kişilik kafile içerisinden 27 kişide pozitif vaka çıktı. Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda çok ciddi sağlık hizmetlerine yatırım yaptı. Bu yatırımla, sağlık personelinin gayretleri ve alınan tedbirlerle birlikte çok az hasarla atlattık. Ben bu virüs salgını sonucu vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bir an önce ilimizden ve ülkemizden temizlenmesini temenni ediyorum." dedi.