Gaziantep Valiliği Duyurdu: Yasaklandı

Gaziantep Valiliği tarafından bir dizi açıklama yapıldı. Açıklamalarda şehirde alınan yeni önlemler ve kısıtlamalara yer verildi.

Gaziantep Valiliği Duyurdu: Yasaklandı

Gaziantep Valiliği 'nden son dakika duyurusu.

Gaziantep Valiliği resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, 9 ilçenin kırsal mahallelerine girişl çıkışların yasaklandığına yer verildi. 

İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından dün yapılan toplantıda alınan kararlar, Valilik sosyal medya hesabından gece yarısından itibaren yayımlanmaya başladı. İşte Valilik tarafındna yayımlanan Gaziantep 'teki yeni kararlar:

"9 ilçemizdeki kırsal mahallelerimizin tamamına 5 gün süre ile giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Mahalleye (Köye) giriş-çıkış yapan vatandaşların takibinden muhtarlar sorumlu olup, ihmali bulunan muhtarlar hakkında Adli ve İdari işlem uygulanacaktır.

İl Hıfzısıhha Kararlarına Göre;

ÇKS belgesi olan vatandaşlarımız, sabah saat: 5-7 arasında gidiş; akşam 18-20 saatleri arasında dönüş yapabileceklerdir. 

ÇKS Belgesi bulunmayanların kesinlikle kırsal mahallere giriş-çıkışına izin verilmeyecektir.

Kırsal mhallye gidn ve ÇKS blgesi oln vatandşlarımızn yanlarında 18 yaşından küçk ve 65 yaşından büyük kimse bulnmaycaktır. ÇKS Kaydı blunan vatandaşlarımızın Tarım İşçisine ihtiyaç duyması halinde İl ve İlçe Tarım Müd'nin Whatsapp hattından talepte bulunması gerekmektedir.

Seyahat İzin Belgesi ile İlimize gelecek vatandaşlarımız ikameti olan ilçe/köy merkezlerine gidebilecektir. Sokak Hayvanları ile işyerinde, bağ evinde bulunan hayvanları besleyecek olanlar, 11-13 saatleri arasında bu faaliyetlerini gerçekleştirebilecektir."