Flaş.. Kırşehir'!de Tuz Ocağında Patlama Oldu

Kırşehir 'den son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre bir tuz ocağında patlama meydana geldi. Patlama sonucu 3 işçi yaralandı.

Flaş.. Kırşehir'!de Tuz Ocağında Patlama Oldu

Son dakika haberi Kırşehir 'den geldi. Bölgeden alınan son dakika bilgilerine göre tus ocağında patlama meydana geldi.

Tepesidelik adlı köyde özel bir Jestbahis şirkete ait olduğu öğrenilen tuz ocağında, hazırlanan patlayıcı madde bir anda infilak etti. Patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada işçilerden 33 yaşındaki Cihan Cihat ile Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen 23 yaşındaki Nurullah Sahal ve Halim Jander yaralandı. Yaralananlar, bölgeye çağrılan akipler tarafından hemen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

VALİ 'DEN PATLAMA NEDENİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, yaşanan patlama ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Vali Akın açıklamasında, işçilerin işveren tarafından temin edilen malzemelerle patlayıcı madde yapmaya çalıştıkları esnada patlamanın meydana geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Tepesidelik köyündeki tuz madeninde işçiler tuz çıkarmak amacıyla işveren tarafından temin edilen malzemelerle patlayıcı madde yapmaya çalıştıkları esnada patlama meydana geliyor. Patlamada 2'si Afganistan uyruklu olmak üzere 3 işçi yaralanıyor. İşletmenin patlatma ruhsatı bulunuyor."

Kamubulteni.com  | Ankara