Erzurum'da Sağlık Personeline Koronavirüs Eğitimi Verildi

Erzurum'da sağlık personeline Çin'in Wuhan kentinde çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüsünden korunma , kontrol ve tedavi sürecine ilişkin eğitim verildi.

Erzurum'da Sağlık Personeline Koronavirüs Eğitimi Verildi

Erzurum İl sağlık Müdürlüğü tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda yeni tip korona virüse karşı bilgi, korunma, kontrol ve tedavi hakkında eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya kent ve ilçelerde görevli yöneticiler, sağlık personeli, toplum sağlığı merkezi ile 112 personelinin yanı sıra aile hekimleri de katılım gösterdi. Toplantıda söz alan İl Sağlık müdürü Dr. Gürsel Bedir, eğitimlerin 4 gün süreceğini ve büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Hastane ve birinci basamak sağlık hizmetleri ile 112 Acil Servis çalışanlarının kendi alanlarında verdikleri hizmetlerde vatandaşlarımızla direkt temasta olduklarından, sundukları tıbbi hizmetin yanında iletişimlerinin de çok önemli yeri var. Koruyucu sağlık hizmetlerinde gösterilecek başarı hem vatandaşlarımızın kronik hastalık yüklerini azaltmada hem de hayat kalitesini yüksek tutmada en önemli basamaklardan birisi" şeklinde konuştu.