Emekli İmam ve Sevgilisi, İmamları Dolandırdı

Emekli imam ile sevgilisi, sahte senet düzenleyerek 50'ye yakın kişiyi dolandırmaya çalıştı. Dolandırılanların çoğunun imam olduğu bildirilirken birinin vergi mahkemesi hakimi olduğu öğrenildi.

Emekli İmam ve Sevgilisi, İmamları Dolandırdı

Emekli imam ve sevgilisi, sahte imza ile onlarca imamı dolandırdı.

İstanbul'da meydana gelen olayda emekli olan bir imam ile onun sevgilisi, sahte senet düzenleyerek onlarca kişi hakkında icra takbi başlattı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında çoğu imam 50’ye yakın kişi şikâyetçi olarak bulunuyor.

Şikayetçi olan isimler, sanıkların sahte imza ile senet düzenlediğini ve kendileri hakkında icra takibi başlattıklarını söyledi. 

ŞİKAYETÇİLER ARASINDA VERGİ MAHKEMESİ HAKİMİ DE VAR

Gelen bilgilere göre sahte senetle dolandırılmaya çalışılan kişilerin çoğunun imam olduğu, birinin vergi mahkemesi hakimi olduğu öğrenildi. 

Sanıkların ise 57 yaşındaki Davut Başkan ve gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen 54 yaşındaki Rumen asıllı Genica Adam olduğu öğrenildi. Bu kişilerin Davut Başkan’ın bir dönem başkanı olduğu Gül Kılıçlar Yapı Kooperatifi’nde attığı imzaları taklit ettiği ve bu kişiler için sahte senet düzenlendiği bildirildi. 

10 yıl önce başlatılan ve 2012 yılında sona eren kooperatifte birçok kişi evini aldı ancak bazı kişiler Davut Başkan isimli kişi ile tartışma yaşadı ve sorunlar karşılarınıa çıktı. 

Davut Başkan ise mahkemede verdiği ifadesinde, “Borçları vardı. Bazıları aidatını ödemedi. Bu borçları nedeni ile haklarında icra takibi yapıldı. Senetler de gerçek” dedi. Suçlanan bir diğer isim Genica Adam ise Hürriyet’in soruları üzerine “Esas mağdur olan benim. Benim şirketim alacaklı. O projeyi ben yaptım ancak hak edişlerimi alamadım. Bu nedenle takip yaptım. Ben kimseyi dolandırmadım” dedi.

Sahte oldukları tespit edilen senetlerin 75 bin lira , 100 bin liralık senetler olduğu görüldü. Dava devam ediyor.