Elazığ'da Yıkılan Ev ve İşyerlerini Soydular

Son dakika haberi: Elazığ 'da , yıkılan binalarda hırsızlık yaptıkları tespit edilen 5 kişi yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ'da Yıkılan Ev ve İşyerlerini Soydular

Hangi ara bu kadar olduk?

Elazığ 'dan son dakika haberi geldi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ; Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar gören ev ve işyerlerinde  hırsızlık olayları olduğu yönünde alınan ihbarlar üzerine çalışma başlattı.

Başlatılan incelemeler kapsamında , Çarşı Mahallesi Kutlu Sokak 'taki hasarlı halde bulunan bir bina ile Sarayatik Mahallesi Bosna Hersek Bulvarı'nda bulunan hasarlı bir binadan hırsızlık yapıldığı tespit edildi. Hırsızlıkları tespit eden polis ekipleri, olayın şüphelilerinin S.G., İ.G., Y.D., A.D.. ve M.E. olduğunu tespit etti.

Hırsızlık yaptıkları belirlenen bu kişilerin adresleri tespit edildi. Adresleri tespit edilmesinin ardından savcılık gözaltı talimatı verdi. Gözaltı talimatının ardından harekete geçen polis ekipleri ,evlere eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Düzenlenen baskınlarda 5 kişi yakalandı ve evlerinde aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda evde hırsızlık eşyaları bulundu. 

Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülüp ifadeleri alınan hırsızlar, daha sonra adlliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından  nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi.