Elazığ'da Bazı Evlerin Kiralarına Yüzde 100 Zam

Elazığ 'da bazı fırsatçılar, depremzedelerin mağduriyeti üzerinden para kazanmaya çalışıyor.

Elazığ'da Bazı Evlerin Kiralarına Yüzde 100 Zam

Son dakika haberi: Elazığ 'da büyük fırsatçılık.

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ 'da deprem meydana geldi. Tüm Türkiye 'yi derinden sarsan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yaralar sarılmaya başlandı. Depremde hasar gören binalar yıkılmaya başlandı. Hasarlı binaların tamiratı için çalışmalar da başladı. 

Ağır ve orta hasarlı binalarda ise çalışmalar yapıldı ve bu evlerde kalmak yasaklandı. 

Depremzedeler ise sağlam kalan evlerde ve Kızılay tarafından verilen çadırlar ile okullarda , spor salonlarında, camilerde ve devlet misafirhanelerinde konaklamaya başladı. 

KİRALARA YÜZDE 100 ZAM

Yer kalmadığı için bazı vatandaşlar da sağlam kalan binalarda kiralık ev aramaya başladı. Ancak bundan 2 hafta önce 700 ile 1500 TL arasında değişen kiralar, deprem sonrası 2 bin TL 'ye kadar yükseldi. Daha önce 700 'e kiralanan evler şimdi 1500 , 1500 TL 'ye kiralanan evler ise 2 bin liranın üzerine çıktı. 

MECBUREN

Çoluk çocuğu için bazı vatandaşlar buna mecbur kalıyor ve bu kiralara anlaşıyor.  Bir depremzede, "Deprem öncesi 700 lira olan eve, şimdi bin 500 lira istiyorlar. Bin lira olan ev için de 2 bin lira talep ediyorlar. Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük." diyerek buna tepki gösterdi.

ÇEVRE İLLERDEN SEBZE MEYVE BAKLİYAT ALMAYA GELENLER VAR

Ev kiralarını yanı sıra bölgedeki muhabirimiz, çevre illerden gelen bazı kişilerin , uygun fiyatlı olmasından faydalanarak sebze meyve bakliyat aldığını aktardı.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA