Ekmeğe Zam Sonrası Valilik'ten Açıklama

Ankara Valiliği 'nden ekmek fiyatlarına gelen zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bir uzlaşma görüşmesi yapacaklarını söyledi.

Ekmeğe Zam Sonrası Valilik'ten Açıklama

Ankara Valiliği 'nden ekmek fiyatlarına gelen zam ile ilgili son dakika açıklamaıs geldi.

Habertürk 'e konuk olan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlaırna yüzde 25 zam geldiğine yer verildi. Söz konusu açıklamada 2 yıldır 1 TL 'ye satılan ekmeğin artık 1.25 TL 'ye satılacağına yer verildi.

Ekmek fiyatlarına gelen zam vatandaşların tepkisine neden oldu. Tepkiler sonrası Ankara Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 25 Eylül 2018 tarihli karar ile 200 gram ekmeğin tarifesi, 1 lira 25 kuruş olarak tespit edilmiştir.

Valiliğimizce yapılan incelemede, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlenen tarifenin günümüz ekonomik şartlarına uygun olmadığı değerlendirildiğinden, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 62. maddesine istinaden, 1 Ekim 2018 günü saat 19.00'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile alınan karara ilişkin uzlaşma görüşmesi yapılacaktır.

Yapılacak bu görüşmede uzlaşma sağlanamadığı takdirde, 5362 sayılı Kanun'un 62'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre oluşturulan komisyonda, ekmek fiyat tarifesine ilişkin itiraz karara bağlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kamubulteni.com  | Ankara