Dolandırıcıların Tatlı Diline Kanan Diş Hekimi, 19 Bin Lirasını Kaptırdı

İstanbul'da meydana gelen olayda bir diş hekimi, telefon dolandırıcılarının hedefinde oldu. Kredi kartı aidatı iade edilecek yalanına kanan Diş Hekimi, 19 bin lirasını kaptırdı.

Dolandırıcıların Tatlı Diline Kanan Diş Hekimi, 19 Bin Lirasını Kaptırdı

Dolandırıcıların tatlı dilinen kanan adam 19 bin lirasından oldu.

22 Aralık günü İstanbul'da yaşayan diş hekimi Zafer Gültekin'e bir numaradan mesaj geldi. Gelen mesajda Gültekin'in hesabının olduğu bankadan geliyor gibi kurgulanmış ve ona 800 liraya yakın biriken kredi aidatının iade edileceği bildirildi ve linke tıklaması istendi. Gültekin, mesajdaki linke tıklad ve karşısına profesyonelce hazırlanmış bankanın sahte internet sitesi vardı. 

TELEFON AÇTILAR

Bu sayfada Gültekinin bilgilerini girmesi isteniyordu ve diş hekimi, banka bilgilerini girdi. Daha sonra üzerindne 8 gün geçti ve 30 Aralık günü Gültekin'i 0850 ile balayan bir numara aradı. Arayan kişi kendini bankacı olarak tanıttı ve ona "22 Aralık'tan beri kredi kartınıza ilişkin şüpheli işlem girişi tespit ediyoruz. Kartınızla alışveriş yapılmaya çalışılıyor. Şimdi size göndereceğim şifreyi bizimle paylaşmanızı rica ederim" dedi. 

Bu sırada şebekeden diğer kişi de diş hekimi Gültekin gibi asıl bankayı aradı ve Gültekin'e ait kartın kapalı olan mail order sisteminin açılmasını istedi. Banka görevlisi kişisel bilgiileri istedi. Bu sırada diğer telefonda Gültekinle konuşan şebeke, tüm bilgileri aldı. Banka personeli ise telefondakinin Gültekin olduğunu düşündü ve şifreleri kayıtlı telefona gönderdi. 

Bu sırada diğer telefonda şebekedeki dolandırıcı ile konuşan Gültekin, SMS ile gelen şifreleri verdi. 

"ACELESİ YOK"

3 dakikada kendisine gelen 2 şifreyi de şebekeye veren  Gültekin'e "İşleminiz tamam. Kartı iptal ettirdim. Size 5 gün içinde yeni bir kart göndereceğiz" dedi. Gültekin, "Bankaya ödeme yapmam gerek. Bu durumda ne yapmalıyım" deyince, bankacı olarak konuşmayı sürdüren şebeke üyesi "Şimdilik ödeme yapmayın. Acelesi yok. Sorun çözülsün ödemenizi yaparsınız" dedi.

İLGİDEN MEMNUN KALDI

Gültekin, karşılaştığı ilgiden memnun kalarak telefonu kapattı.

Aynı gün akşam banka hesabına giren Gültekin, dolandırıldığını anladı ve kredi kartı ile biri 11 bin 899 lira , diğeri ise 6 bin 499 lira olan iki telefon alındığını gördü. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA