Dikkat Sizin de Başınıza Gelebilir: Film Sahnesi Gibi EFT Dolandırıcılığı

Dikkat: Sizin de başınıza gelebilir. Yalova 'da film gibi EFT dolandırıcılığı olayı yaşandı. İşte yaşanan dolandırıcılık olayının detayları.

Dikkat Sizin de Başınıza Gelebilir: Film Sahnesi Gibi EFT Dolandırıcılığı

Yalova' da akıl almaz EFT dolandırıcılığı.

Yalova 'da yaşamakta olan İskender Karahasan isimli bir kişi,  maddi sıkıntıları nedeniyle aracını satış için bir ilan sayfasına koydu. İskender Karahasan , adının G.Ü olduğunu söyleyen bir şahıs tarafından arandı.

Eskişehir ’den aradığını  söyleyen  G.Ü isimli kişi aracı görmek için Yalova ’ya geleceğini söyledi.  Ardından randevulaşan alıcı ve satıcı Yalova ’da buluştu. İskender Karahasan adlı şahıs başına geleceklerden habersiz şekilde aracı getirdi ve beraber şehirde tur attılar. 

G.Ü , racı beğendiğini ve satın almak istediğini söyledi. Bir süre pazarlık yapan ikili, 58 bin TL 'de anlaştı. Daha sonra notere giden ikiliden Karahasan, G.Ü ’den satış işlemi öncesi parayı istedi. G.Ü ise paranın banka hesabında olduğunu banka numarasını verirse hemen onun hesabına EFT ile gönderebileceğini söyledi. 

Ardından da verilen hesap numarasında EFT’nin gerçekleştirildiğini gösteren bir mesajı on gösterdi.  Karahasan hesabını kontrol ettiğinde paranın yatmadığını görüp alıcıya bunu söyledi. G.Ü ise EFT işlemlerinin 10 dakikalık sürede gerçekleşeceğini söyledi. Bunun üzerine noterde satış işlemi yapıldı ve Karahasan aracı devretti.

Şahıs ise aracı  aldı ve hemen bölgeden uzaklaştı. İskender Karahasan  daha sonra yine hesabını kontrol etti ancak paranın halen hesabına yatmadığını gördü ve G.Ü’yü aradı. Telefona ulaşamayan Karahasan dolandırıldığını anladı ve hemen polise gitti.

Bir süre sonra G.Ü, Karahasan 'ı aradı ve EFT tarihinde bir yanlışlık olduğunu, ve yeniden EFT yapacaklarını belirtti. Bir süre daha bekleyen ancak parasını bir türlü alamayan Karahasan G.Ü adlı şahsı tekrar  aradı.

Şahıs EFT yapamadığını bir gün sonra Yalova ’ya geri geleceğini ve parayı  ona elden getireceğini belirtti. Ertesi gün şahsı arayan Karahasan telefona ulaşamadı. Telefona ulaşamayan Krahasan hemen savcılığa gitti ve suç duyurusunda bulundu.

GALERİYE SATILDI

Karahasan aracın İzmir ’de bir galeriye satıldığını öğrendi. Galeriye ulaşan mağdur adam aracın dolandırıcılık yöntemi ile kendinden alındığını dile getirdi. Ancak galerici durumun kendisini ilgilendirmediğini söyledi. Araç aynı gün içerisinde başka bir şahsa daha satıldı.

Maddi sıkışıklığını gidermek için aracını satmak istediğini belirten Karahasan, “Ben aracımı satıp borçlarımı ödemek isterken bir dolandırıcının kurbanı oldum. Aracım da elimden gitti. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. İnşallah aracımı geri alabilirim. Benim canım yandı başkalarının canı yanmasın” dedi.

Yalova Cumhuriyet Savcılığı ise İskender Karahasan’ın beyanları üzerine olaya el koyarak soruşturma başlattı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA