Cumhuriyet Savcısı Adliyeyi Dolandırdı

Bakırköy Adliyesi 'nde meydana gelen olayda Cumhuriyet Savcısı, adliyede meslektaşlarını ucuza ev ve arsa vaadiyle dolandırdı. Savcı hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Adliyeyi Dolandırdı

Cumhuriyet Savcısı Adliyeyi dolandırdı.

İstanbul Bakırköy Adalet Sarayı 'nda meydana gelen olayda bir savcı , adliye personellerini dolandırmıştı. Geçtiğimiz yıl yaşanan olayda, adli tatil sonrası sürekli bahanelerle işe gitmeyen Cumhuriyet Savcısı Tamer Can, ucuza arsa ve araba vaad ederek  mesai arkadaşlarını dolandırdı. 

Ortadan kaybolan Can hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına  Can'a 500 bin TL'sini kaptıran savcı Gökhan Sakın 'ın şikayette bulunması sonrası  soruşturma başlatılmıştı. Hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltı kararı verilen Tmer Can,  Beyoğlu'nda bir otelin üst katında saklanıyordu. Polislerin baskını sonrası yakalanan Tamer Can, ifadesinin ardından tutuklanıp cezaevine gönderildi. 

Sabah Gazetesi 'nden Dilek Yaman, bugün kaleme aldığı yazısında, soruşturmanın geçtiğimiz gün tamamlandığını ve Tamer Can hakkında, 'Kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve kendisini kamu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık' suçlarından iddianame düzenlendiğini duyurdu.

Hazırlanan iddianame, Bakırköy savcısı Gökhan Sakın ve katip Özcan Dede, müşteki oldu.

Hazırlanan iddianamede olayların detaylarına yer verildi. Tamer Can 'ın katibi Özcan Dede'den bir sigorta şirketi müdürünü tanıdığını, sigorta şirketlerinde adamları olduğunu, sigorta şirketinden araba alacağı bahanesiyle 202 bin lira aldığı bildirildi.

Savcı Gökhan Sakın 'dan ise Dikili 'de imar planı dışında bulunan bir arsayı imar planını aldıracağını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda tanıdık dostları olduğunu satın alacakları arsanın kıymetleneceği bahanesi ile 500 bin lira aldığına yer verildi. Şüphelinin tamamen dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği her iki müştekiye karşı eyleminin nitelikli dolandırıcılık mahiyetinde olduğu anlatıldı. 20 yıla kadar hapsi istenen Tamer Can, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA