Çorum Valisi'nden Koronavirüs Uyarısı: Bu İşin Şakaya Gelir Yanı Yok

Türkiye genelinde uygulanan koronavirüs denetimleri sürerken, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ildeki son duruma ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çorum Valisi'nden Koronavirüs Uyarısı: Bu İşin Şakaya Gelir Yanı Yok

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca alınan karar doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Çorum'da da koronavirüs denetimleri yapıldı. Çorum merkezi ve ilçelerde toplam 211 ekip ve 663 personelin katıldığı toplu denetim uygulamalarına Vali çiftçi de katıldı. Burada vatandaşları koronavirüsle mücadele konusunda bilgilendiren ve tedbirlere uymaya çağıran Vali Çiftçi, vakanın çıktığı Mart ayından 26 Temmuz tarihine kadar Çorum'da koronavirüs kaynaklı toplam vefat sayısının 5 olduğunu, 26 Temmuz'dan bugüne kadar ki sürede ise 16 kişinin daha hayatını kaybettiğini vurgulayarak, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Çiftçi, "Vakanın ilk çıktığı Mart ayından itibaren 26 Temmuz tarihine kadar ilimizde vefat sayısı 5'ti. 26 Temmuz'dan bugüne kadar 1 ay geçmemesine rağmen 16 tane daha vefatımız oldu. Bu da son 1 ayda vefat sayısının ne kadar arttığını göstermiş oluyor. Dolayısıyla bu işin şakaya gelir yanı yok. Toplum olarak bu işi ciddiye almalıyız. Kurallara uymalıyız. Sokağa çıkan vatandaşlarımızın mutlak surette maske takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor. Kalabalık ortamlardan uzak durmaları, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının aldığı kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde bunun hakkından gelme şansımız yok. Çorumlulardan istirhamım kurallara azami ölçüde uymaları" diye konuştu.