Çorum İl Milli Eğitim'de Neler Oluyor? Atama Sonrası Art Arda Sert Açıklamalar

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan atama sonrası tartışmalar ve art arda tehdit gibi açıklamalar geldi.

Çorum İl Milli Eğitim'de Neler Oluyor? Atama Sonrası Art Arda Sert Açıklamalar

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atama sorunu.

Milli Eğitim Bakanlığı , geçtiğimiz gün Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine  Yozgat Bozok Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Yılmaz 'ın atamasını yaptı. Atamanın yapılması sonrası  Yahya Çoban'ı n vekaleten ataması ise iptal edilmişti.

Atama sonrası önceki gün İl Milli Eğitim Binasına gelen ve göreve başlamak isteyen Ömer Yılmaz, personellerin tepki göstermesi üzerine binaya giremedi. Binaya girememesi sornası polis ekiplerine çağrı yapıldı ve Yılmaz polis eşliğinde makama gitti. 

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN ATAMAYA TEPKİ

Öte yandan ataması yapılan isme tepki gösteren  Çorum Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, bakanlık bürokratlarıyla görüştü ve atamanın iptal olabileceği sinyalini verdi. 

TİCARET BORSASI VE TİCARET SANAYİ BAŞKANLARI İŞBİRLİĞİNİ GERİ ÇEKECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz konusu atamanın yapılmasının ardından Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubut birer basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamalarda atamanın geri çekilmemesi halinde milli eğitim müdürlüğüyle yaptıkları işbirliğini geri çekecekleri yönünde tehdit etti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA