Corona Vürüsü Kayseri'de mi? Resmi Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Korona virüsü ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada virüsün Kayseri 'de görüldüğü iddiasına yanıt verildi.

Corona Vürüsü Kayseri'de mi? Resmi Açıklama Geldi

Son dakika : Korona virüsü Kayseri 'de mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı bir açıklama yaptı ve virüsün Türkiye 'de 1 kişide görüldüğünü söyledi. Korona virüsün görülmesinin ardındna en çok araştırılan konu , virüsün hangi şehirde olduğu konusu oldu.  Sosyal medyada virüslü vatandaşın Kayseri 'de olduğu iddia edilirken bir son dakika açıklaması geldi. 

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli yaptığı açıklamada , bazı televizyon kanallarındaki Kovid-19 haberlerinde, Kayseri plakalı bir ambulansın görüntülerinin yer alması ve sosyal medyada virüslü vatandaşın Kayseri 'de olduğu iddiaları üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Bu görüntüler sonrası televizyon kanallarındaki görüntü ile "Kayseri'de koronavirüs var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek açıklamasını yapan Benli,  "Havaalanında, yurt dışından gelen hastalarımız ön hekimlerimizin muayenesinden geçirilmektedir. Riskli olacağı düşünülenler yine mahallinde enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip muayene edilmektedir. Şüpheli vaka olarak belirlenenler 112 ambulansımız ile referans hastanemize korunmalı bir şekilde taşınmaktadır. Sonuçları da Bakanlığımız paylaşmaktadır. Bu görüntü geçen hafta çekilmiştir. Kayseri'de henüz tespit edilmiş vaka yoktur." ifadelerini kullandı.