Cami Kapısını Kırmaya Çalıştı

Cuma namazı saatinde caminin kapalı olduğunu gören bir kişi, kilitli kapıyı zorladı ve kapıyı kırmaya çalıştı. Bu kişi , çevredekilere, "Müslümanlar, nerede bu Müslümanlar? Gelin bu kapıyı kıralım. Neden korkuyorsunuz? Allah'tan korkalım" dedi.

Cami Kapısını Kırmaya Çalıştı

Bugün camiler kapatılmıştı: Bir kişi cami kapısını zorladı.

Corona virüs pandemisi nedeniyle ülke genelinde flaş kararlar alındı. Alınan kararlar kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınmayacağı bildirilmişti. Birçok ilde olayların yaşanması sonrası Diyanet önceki gün bir karar aldı ve camilerin kapatılmasını istedi.

Bugün camiler kapatıldı ve vatandaşlar , cuma namazını evlerinde kıldı. 

Vatandaşlara cuma namazını evde kılmaları, öğle farzını evde kılmaları için bir açıklama da bugün geldi.  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada vatandaşların namazlarını evden kılmalarını istedi. 

KAPIYI KIRALIM

Açıklama sonrası camilerin kapısına yazı asıldı ve pandemi nedeniyle camilerin kapatıldığına yer verildi. Ancak bu kurallara Şanlıurfa 'da uyulmadı. 

Cuma namazı saatinde cami önüne gelen bazı vatandaşlar , bu duruma tepki gösterdi ve protesto yaptı. 

Balıklıgöl 'de bulunan Dergah Camisi 'ne  gelen bazı urfalılar,  caminin kapalı olduğunu gördü. Cuma saatinde caminin kapalı olduğunu gören bir kişi , kapıyı tekmelemeye başladı.

Kilitli olan kapıyı tekmeleyen ve zorlayarak açmaya çalışan bu kişi , çevredeki diğer vatandaşlara seslenerek "Müslümanlar, nerede bu Müslümanlar? Gelin bu kapıyı kıralım. Neden korkuyorsunuz? Allah'tan korkalım" diyerek, kapıyı zorlamaya çalıştı.

İşte o anlar.