Bayramın İlk Günü Kaçan Kurbanlık 4. Günde Denizden Çıktı

Kurban Bayramı'nın ilk günü sahibinin elinden kaçan dana, bayramın son günü Trabzon'un Sürmene İlçesinde denizde yüzerken bulundu.

Bayramın İlk Günü Kaçan Kurbanlık 4. Günde Denizden Çıktı

Kurban Bayramı'nı geride bıraktık. Her kurban bayramında olduğu gibi ilginç haberler yurdun dört bir yanından geldi. Kurban yerine kolunu bacağını kesenler, acemi kasaplar, kaçan kurbanlıklar, 3. kattan atlayarak birinin kafatasını kıran keçiler ve daha niceleri. Bu yıl da kurban bayramı son derece hareketli ve olaylı geçti. Bursa'da meydana gelen olayda bir keçi, kesileceği sırada sahibinin elinden kurtulmuş ve 3. kattan atlamıştı. Bu sırada telefonla konuşan birinin kafasına düşen keçi, onun kafatasında iki kırığa neden olmuştu. Bu olayın ardından bir ilginç olay da Trabzon'da meydana geldi. 

Bayramın ilk günü sahiplerinin elinden son anca kaçan ve kesilmekten kurtulan dana, denize atlamış ve hızlı şekilde yüzerek ortadan kaybolmuştu. Edinilen son dakika bilgilerine göre bu dana bayramın son günü olan önceki gün ortaya çıktı.  Rize 'de denize atlayarak kaybolan dana, önceki gün Milanobet Trabzon 'un Sürmene İlçesi 'ne ulaştı.

bölgeden gelen son bilgilere göre Sürmeye 'ye bağlı Çamburnu mevkisinde denizde yüzüyor şekilde görülen dana, balıkçılar tarafından farkedildi. Balıkçılar da durumu hemen Sahil Güvenlik Ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler ise danayı kurtarmak için çalışma başlattı. Balıkçıların da destek verdiği çalışmalar sonucu dana yakalanmaya çalışıldı ancak korkan dana kaçmaya devam etti. Bir süre sonra yorulan dana, sahil güvenlik ile balıkçılar tarafından sahile doğru yönlendirildi ve buraya çekildi.

Sahile çıkarılan dana yürümekte zorluk çekti. Yürümekte zorlanan dananın sahibine haber verildi ve bölgeye gelen dana sahibine teslim edildi. 

Kamubulteni.com  | Ankara