Bahçeye Dökülen Çöp Yüzünden Amcasını Öldüren Kızın Cezası Belli Oldu

Samsun'da bahçeye dökülen çöp nedeniyle tartıştığı amcasını bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen 23 yaşındaki genç kızın cezası açıklandı.

Bahçeye Dökülen Çöp Yüzünden Amcasını Öldüren Kızın Cezası Belli Oldu

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Yaylageriş mahallesi'nde 22 Eylül'de yaşanan olayda iddialara göre, 63 yaşındaki Bekir Özdemir ile bahçe kenarına dökülen çöp yüzünden yeğeni Sedanur Özdemir ve Ebru Özdemir arasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Bekir Özdemir'in yeğenlerine sopa ile saldırdığı öne sürülürken, bu esnada Sedanur Özdemir, amcası Bekir Özdemir'i bıçakladı. Ağır yaralanan şahıs kaldırıldığı hastanedeki tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olaydan sonra gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Özdemir'e 15 yıl hapis cezası verildi. Özdemir, mahkemedeki ifadesinde,"Amcam Bekir Özdemir olay günü bahçenin kenarına çöp dökmüştü. Daha önce de dökmüştü. Kendisini uyardım. Bana arkadan enseme sopa ile vurdu. Ben yere düştüm. Kardeşimi darp ettiğini gördüm. Bahçede kullandığım bıçak vardı, bıçağı çekip kendisini uyardım. Kardeşimi kurtarmak için bıçağı salladım. Amacım öldürmek değildi. Amcamın bana ve kardeşime saldırmasından dolayı böyle hareket ettim. Kendime geldiğimde amcam kardeşime vuruyordu. Kardeşimi öldürecek diye koktum. Kardeşim amcamın o darbesini alsaydı ölecek diye düşündüm. Olayda kullandığım bıçağı bahçede kullanıyordum. Böyle olduğu için çok üzgünüm, amcam olduğu için çok daha üzgünüm. Çok pişmanım. Beratımı istiyorum" dedi.