Bağcılar'da Skandal: 34 Hamile Çocuk-18 Doktora Dava Açıldı

İstanbul Bağcılar 'da skandal bir olay meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 34 çocuğun hamile olduğunun tespit edilmesine rağmen doktorların polise bildirim yapmadığı öğrenildi.

Bağcılar'da Skandal: 34 Hamile Çocuk-18 Doktora Dava Açıldı

İstanbul 'da büyük skandal.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde birçok doktor , çocuk yaşta hamile kalan kızları polise bildirmedi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı. Skandal olayla ilgili hazırlanan iddianamede, yaşı küçük çocukların gebelik durumunun emniyete bildirilmediği ve bu nedenle  sağlık personelleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Bu durum üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 19 Haziran 2018 tarihinde hazırlanan Denetim Kurulu Raporu 'nda toplam 392 hastanın gebelik tanısının olduğu, bunlardan bir kısmının gebeliğinin kesinleştirilemediği için gebelik teşhisi konulan hasta sayısının 348 olduğu ifade edildi. 

Söz konusu raporda, bunlardan birinin 13 yaşında ve Suriye uyruklu olduğu, 14 'ünün 14 yaşında ve birinin Türk vatandaşı çocuk olduğu, 36 'sının 15 yaşından küçük ve bunlardan 3 'ünün Türk vatandaşı olduğu, 95 kişinin 16 yaşında ve bunlardan 8 'inin Türk vatandaşı olduğu, 203 kişinin 17 yaşında ve 49 'unun Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Yaşlarının 18 'den küçük olmasına rağmen doktorlar bildirim raporu hazırlamadı. 

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, TCK 'ya göre 15 yaşından küçüklerlele rızası olsun olmasın birlikte olunması halinde resen "çocuğun cinsel istismarı" suçundan soruşturma yapılacağına yer verildiği hatırlatıldı.

DOKTORLARIN İSİM LİSTESİ İSTENDİ

Söz konusu iddianamede, soruşturma kapsamında 5 Ekim 2018 tarihinde Bağcılar ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne yazı yazıldığı , 15 yaş ve altı hamile olduğu tespit edilen kişilerin ve gerekli tespitlere rağmen bildirimi yapmayan doktorların listesinin talep edildiği, gelen cevap yazısında 15 yaş altı hamile başvurusunun 51 olduğu ancak bu kişilerden 17'sinin bildiriminin yapıldığı, 34'ünün bildiriminin yapılmadığı, bu 34 kişiden çoğunluğun ise poliklinik kayıt sisteminde bulunan ancak kadın doğum kliniğinde olmayan kişiler olduğuna yer verildi. 

İddianamede hamile oldukları tespit edildiklerinde bildirimi yapmayan toplamda 18 doktorun sorumluluğunun bulunduğu belirtildi. 

HAPİS İSTENİYOR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede  15 yaş altı gebelik tespiti yapan  ve bildirim yapmayan doktorlar E.V.K., C.İ, N.A, Ü.H, N.K.A, Ö.A, I.Ş.Y, Ö.A, M.E.Ö. ve G.A 'nın birden fazla vakayı bildirmedikleri gerekçesiyle  "Zincirleme olarak kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan 6 aydan 3 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları istendi. Birer vakayı bildirmedikleri anlaşılan doktorlar E.U, H.E.A, İ.A.K, İ.B, M.T.K, O.Y, Ş.Y.A, Y.C. için ise "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan 6 aydan 2'şer yıla kadar hapisleri istendi. 18 doktor önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA