Ayasofya'da İlk Namaz: Girişler Durduruldu

Son dakika haberi: Ayasofya'da bugün ilk namaz heyecanı yaşanıyor. Cuma namazına dakikalar kala bölgede ciddi bir yoğunluk oluştu. Vali Ali Yerlikaya, yoğunluk nedeniyle misafir girişlerinin durdurulduğunu söyledi.

Ayasofya'da İlk Namaz: Girişler Durduruldu

Ayasofya 'ya girişler durduruldu.

86 yıl aranın ardından Ayasofya Camii 'nde ilk namaz kılınacak. Bugün kılınacak Cuma namazı ile yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde büyük kalabalık var. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamalarında , bölgedeki son durumu aktarırken , bölgede yoğun kalabalık oluştuğu ve bu nedenle Ayasofya 'ya misafir girişlerinin durdurulduğunu söyledi. 

YENİKAPI 'DAN RİNG SEFERLERİ

Edinilen bilgilere göre Ayasofya 'da ilk Cuma namazı için Yenikapı 'dan ring seferleri düzenlendiği öğrenildi.

"NE OLUR İZİN VERİN"

Seferler dolduğu için Ayasofya 'ya gidemeyen bir kadının gözyaşları içinde "Yalvarıyorum Allah aşkına. Akşam uyku uyumadım. Ne olur izin verin geçeyim" demesi duygu dolu anlat yaşattı.

Vali Yerlikaya sosyal medya hesabındna yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Değerli Misafirlerimiz,#AyasofyaCamii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu.

Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu.

Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım.

Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak.

BARİYERLERİ AŞIP KOŞTULAR

Bölgeye gelen vatandaşlar, polis bariyerini aşıp Camii'ye doğru koştu.

İBB 'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu ve Ayasofya'daki izdihamı önlemek için alınan kararı şu ifadelerle duyurdu:

''Ayasofya-i Kebir Camii'ndeki Cuma Namazı'ndaki izdihamı önlemek için, Valilik koordinasyonuyla Bağcılar-Kabataş Tramvayı'nın Kabataş-Eminönü seferleri durdurulmuş, Bağcılar-Zeytinburnu ve Çapa-Akşemsettin arası çalışmakta. Haliç ve Şehzadebaşı metro istasyonları da kapatılmıştır.''

GİRİŞLER DURDURULDU

Vali Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında , namaz kılma alanlarının dolması nedeniyle misafir girişlerinin durdurulduğunu söyledi. 

Yerlikaya, ''Değerli Misafirlerimiz, #AyasofyaCamii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak." dedi. 

KUR-AN'I KERİM OKUNDU

Kur'an-ı Kerim'in 1. cüzü cuma hatmiyle devam edecek programda, sureleri Hafız Osman Şahin, Metin Çakar, Hasan Kara, Mustafa Kızılcaoğlu, İshak Danış, Bünyamin Topçuoğlu, Ferruh Muştuer, Numan Akbaş, Emrullah Akbaş, Yunus Balcıoğlu tilavet edecek.

Sonrasında Mustafa Altın, Alpcan Çelik, Ekrem Nalbant, Mehmet Koçyiğit, Emrullah Akbaş, Metin Çakar, Osman Şahin'in Kehf Suresi'ni tilavet edeceği programda, Hasan Kara, Mustafa Kızılcaoğlu, İshak Danış, Bünyamin Topçuoğlu, Ferruh Muştuer, Numan Akbaş Meryem Suresi'ni okuyacak.

Programın devamında Emrullah Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Altın, Alpcan Çelik, Ekrem Nalbant, Mehmet Koçyiğit Yasin Suresi'ni tilavet edecek.

Fetih Suresi, sela, kısa sureler, Fatiha ve Bakara surelerinin okunacağı program, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duasıyla son bulacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA