Annesinin Vefatından Haberi Olmayan Ayda: "Annem eve gelince birlikte pikniğe gideceğiz"

İzmir depreminin enkazından 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda'dan yürek burkan sözler geldi.

Annesinin Vefatından Haberi Olmayan Ayda: "Annem eve gelince birlikte pikniğe gideceğiz"

Minik Ayda'dan yürek burkan sözler.

İzmir depreminde enkazın altından 91 saat sonra kurtarılan Ayda 'nın babası Uğur Gezgin bir açıklamada bulundu. Ayda 'nın annesinin evefatından haberi olmadığını söyleyen Gezgin, "Annesinin gezmeye gittiğini ve geleceğini sanıyor. Kızım bana, 'Annem eve gelince birlikte pikniğe gideceğiz' diyor" diyerek yürek burkan detayı açıkladı.

Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde Rıza Bey adlı apartman çöktü. Çöken apartmanda aralarında Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in de bulunduğu 37 kişi yaşamını yitirdi. 3 yaşındaki Ayda ise 91 saat sonra enkazın altından sağ kurtarıldı. Hemen hastaneye kaldırılan ve  Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi 'nde tedavi edilen Ayda, geçtiğimiz günlerde taburcu oldu. 

"ANNEM GELİNCE BİRLİKTE PİKNİĞE GİDECEĞİZ"

Sabah Gazetesi 'nde yer alan habere göre , Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan acılı baba Uğur Gezgin, "Kızımın sağlık durumu her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Kızımla şu an aynı odada kalıyoruz. Eşim kedilerden korkardı. Kızım Ayda annesinin kedilerden korktuğunu biliyor. Annesinin öldüğünden haberi yok. Annesinin gezmeye gittiğini ve geleceğini sanıyor. Kızım bana, 'Baba, annem kedilerden çok korkar. Sokakta daha fazla yürüyemez. Yakında eve gelir. Annem eve gelince birlikte pikniğe gideceğiz' diyor" dedi.

VİCDANSIZLIKTIR

Sözlerinin devamında ise Gezgin, "Kendi evimize geçtiğimizde psikolojik destek süreci daha da etkili olacak. Şu anda satın almak için Bayraklı ve Bornova'da ev bakıyorum. Kayalık alandan sağlam ev almak istiyorum. Depremden önce aynı bölgelerden ev baktığım için ortalama ev fiyatlarını biliyorum. 500 bin lira değerindeki evi 750 bin, 800 bine satmaya çalışıyorlar. Bu vicdansızlıktır. Allah devletimizden, belediyelerimizden razı olsun. Bize çok destek oldular. Şirketim de maddi anlamda destek oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA