Ankara'nın Kanayan Yarası Haline Gelmişti! Yenikent için MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'dan Takdir Toplayan Çağrı

Ankara'nın hızla gelişen bölgelerinin başında gelen daha önce ilçe olan fakat bir süre önce Sincan'a bağlanan Yenikent'in sorunlarını Kamu Bülteni olarak gündeme getirmiş, bölgedeki ulaşım sorununun binlerce vatandaşı mağdur ettiğini belirtmiştik. İşinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatandaşların yanı sıra, kendilerini 'İzole' edilmiş hisseden vatandaşların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. 105 bin nüfusa sahip, kısa süre içerisinde büyük gelişim gösteren ve sürekli göç

Ankara'nın Kanayan Yarası Haline Gelmişti! Yenikent için MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'dan Takdir Toplayan Çağrı

Ankara'nın Kanayan Yarası Haline Gelmişti! Yenikent için MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'dan Takdir Toplayan Çağrı

Ankara'nın hızla gelişen bölgelerinin başında gelen daha önce ilçe olan fakat bir süre önce Sincan'a bağlanan Yenikent'in sorunlarını Kamu Bülteni olarak gündeme getirmiş, bölgedeki ulaşım sorununun binlerce vatandaşı mağdur ettiğini belirtmiştik. İşinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatandaşların yanı sıra, kendilerini 'İzole' edilmiş hisseden vatandaşların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. 105 bin nüfusa sahip, kısa süre içerisinde büyük gelişim gösteren ve sürekli göç alan Yenikent'e gelen otobüs ve dolmuş sayısı bölgenin nüfusunu karşılamadığı gibi, bölgenin güvenliği de tartışma konusu haline gelmiş durumda. MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Ankara Sincan Yenikent'in artık ilçe olması gerektiğini, bu konuda verilen kanun teklifinin bir an önce yasalaşarak binlerce vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Kamu Bülteni Yenikent'lilere Ulaşarak Sordu! "Şimdiye kadar 2 Milletvekilini Gördük, Diğerleri Sanki Antarktika Milletvekili..."

Daha önce bölgedeki ulaşım sorununu sık sık gündeme getiren bölgedeki gönüllü kamu bülteni ailesinin fertleri Yenikent'li vatandaşlara ulaşarak Kanun Teklifi ve Haberal'ın açıklamalarını sordu. Yenikent'li vatandaşlar, Ankara'nın bir çok milletvekili olduğunu fakat bir iki tanesi harici bunların hiç birisini bölgelerinde görmediklerini söyledi.  Ankara milletvekillerinin kendilerini görmezden geldiğini, kendilerini ziyaret eden MHP'li Yaşar Yıldırım ve Erkan Haberal'a teşekkür ettiklerini bildirdi. AK Parti, CHP ve İYİ Parti Ankara Milletvekillerini de bölgelerinde görmek , dertlerini anlatmak istediklerini belirten Yenikent'li vatandaşlar, "Ne yazık ki, burada unutulmuş bir bölge haline geldik. Binlerce insanın yaşadığı Yenikent'in ulaşım, sağlık gibi sorunlarını kim gündeme getirirse biz ona oy veririz." şeklinde konuştu.

ERKAN HABERAL TBMM'DE ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Bugün bu kürsüden Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi'nin yaşadığı sorunlar nedeniyle ilçe yapılma talebimizi ve sebeplerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında Yenikent ilçesinde yaşanan sorunları 19 Nisan 2017 tarihinde Ankara'nın köylerinin sorunlarını anlattığım konuşmada değinerek bahsetmiştim. O zaman Yenikent dertli, Yenikent'in sıkıntıları var, Yenikent'in problemleri var, gelin Yenikent'deki problemleri hep beraber çözelim demiştim. Ve sözlerime Yenikent'in 100 bini aşan nüfusu olduğunu fakat hastanesinin olmadığını, sağlık ocağının akşam beşten sonra çalışmadığını, büyük sıkıntılar çekildiğini özellikle ulaşımda, bir nikâh salonunun dahi olmadığını, Yenikent'te polis karakolunun olmadığını, Yenikent'li gençlerimizin bir halı sahasının dahi olmadığını, parkların sarhoşların ve müptelaların maalesef tekelinde olduğunu burada bağıra bağıra söylemiştim fakat bugün neredeyse iki sene geçti, bugüne geldiğimizde bu aynı problemlerin katlanarak devam ettiğini görmekteyiz.

YENİKENT ARTIK İLÇE OLMALIDIR!

Yenikent'te Sayın Genel Başkan Yardımcımız Ankara Vekilimiz Yaşar Yıldırım Bey'le yaptığımız ziyarette vatandaşlarımızla görüşüp köylere gidip dertlerini ve sıkıntılarını anladığımız zaman Yenikent'in mahalle statüsünde değil, ilçe statüsünde olması gerektiğine karar verdik ve Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak yasa teklifini verdik. Çünkü Yenikent beldeydi. 2008 yılında çıkan yasayla aslında Türkiye genelinde yapılan bir yasanın beldelerin özeline geldiğinde nasıl mağduriyetler yarattığının bir sonucu olarak Yenikent'in ilçe olması kararını verdik. Bu teklifle, Yenikent'in hak ettiği yere tekrardan gelmesi ve Yenikent'li hemşehrilerimizin daha rahat ve refah içinde yaşamasını amaç bildik.

105 BİN NÜFUSLU YENİKENT'TE SADECE BİR POLİKLİNİK VAR

Buradan tekrarlamak isterim sayın milletvekilleri: Yenikent'in nüfusu 105 bin ama baktığımızda, Ankara'da çok daha az nüfuslu yerleşimlerin ilçe statüsünde olduğu görülüyor. Bakınız, Yenikent'te akşam beşten sonra eczane yok çünkü mahalle statüsünde, Sincan'a tabi, aynı sıralamanın içine giriyor, acil bir durumda vatandaşlar Sincan'a gitmek zorunda kalıyor. Yenikent'te hastane yok, Yenikent'te sadece 1 tane poliklinik var, bu poliklinik de akşam beşten sonra kapalı. Yenikent'liler hastalanmaktan korkuyor. Ambulans otuz dakikadan önce Yenikent'e gelmiyor. Yenikent'te polis karakolu yok, en yakın polis merkezi kilometrelerce uzaklıktaki Sincan'da. Bir olay olduğu zaman vatandaşlar yardım alamamaktan şikâyetçi.

İTFAİYE İSTASYONU YOK, ARAZÖZ YOK, VİDANJÖR YOK, SEL BASKINI OLSA MALESEF...

Bir de, Yenikent'te -bence çok önemli bu- itfaiye istasyonu yok. Allah göstermesin, bir yangın olduğu zaman bekle ki Sincan'dan itfaiye gelsin. E, bir de, doğal olarak, akşam trafiğini göz önünde bulundurursanız ciddi bir sıkıntı. Yenikent'te arazöz yok, vidanjör yok, bir sel baskını olsa, maalesef, Sincan'dan gelmesi bekleniyor. Bunda Sincan'ın da bir kabahati yok. Normalde -tekrarlıyorum- 2008'de çıkarılan yasayla beldelerin mahalle yapılması, mahalleye dönüştürülmesi Türkiye genelinde belki fayda sağlamıştır ama beldeler özelinde baktığımız zaman gerçekten ciddi mağduriyetler yaşatmıştır.

Yenikent'te iyi bir şeyler yok mu? Var. Yenikent-Ayaş-Sincan yolu genişletiliyor ama ne kadar süreceği belli değil. E, Yenikent'te Başkentray Projesi başladı ama dört yıl sonra bitecek, dört yıl daha vatandaşlarımız bu sıkıntıyı çekmek zorunda kalacak.

Belediye hizmetlerine gelince, Yenikent'te Sincan Belediyesinin bir binası var ama malumunuz, merkezden yönetim yerelde maalesef yeterli derece vatandaşlara fayda etmiyor ve daha pek çok şey…

100 BİN NÜFUSLU BİR ÇOK BELEDİYE İL YAPILMIŞKEN, YENİKENT'İN MAHALLE STATÜSÜNDE OLMAMASI GEREKİR

Gerçekten, Yenikent adına popülizm yapmıyoruz, yanlış ve gereksiz bir şey de söylemiyoruz. Birçok nüfusu 100 bini aşan belediye il yapılmışken, beldeler ilçe yapılmışken, biz Yenikent'in belde statüsünden mahalle statüsüne gelmesinin doğru olmadığını sonuçları itibarıyla anlatıp ilçe yapılması gerektiğini… Buradan taleplerimizi arz ediyoruz her bir milletvekilimize.

Sayın İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Sayın Bakan Yardımcılarım da burada olduğu için, özellikle altını çizerek söylüyorum, Yenikent'te ciddi bir mağduriyet vardır, Yenikent'li vatandaşlarımız ciddi sıkıntı içindedir. En önemli sorun ulaşımdır, güvenliktir, hastalıktır ve burada Yenikent gerekli yardımı maalesef alamamaktadır.

Bunun için, Milliyetçi Hareket Partisi olarak verdiğimiz yasa teklifinin olumlu olarak yansımasını bekliyor, saygılarımı sunuyorum efendim.