Ali İsmail Korkmaz Kimdir, Nasıl Öldü?

Bugün Ali İsmail Korkmaz 'ın hayatını kaybetmesinin 6. yıldönümü. Gezi olayları sırasında Ali İsmail Korkmaz darp edilmiş ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

Ali İsmail Korkmaz Kimdir, Nasıl Öldü?

Ali İsmail Korkmaz kimdir, nerelidir? Nasıl öldü?

Gezi parkı olayları sırasında darp edilmesi sonucu 10 Temmuz 2013 günü Eskişehirde 19 yaşında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi.

Eskişehir' de,  Gezi Parkı olayları sırasında, protestolara destek amaçlı düzenlenen yürüyüşe katılan Korkmaz, polisin müdahalesinden dolayı ara sokaklara kaçan eylemcilerden birisidir.

Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi olan  Korkmaz, polisin müdahalesi sonrası eli sopalı gruplar tarafından da iki defa daha darp edildi. Darp edildikten sonra gittiği hastanede tedavisi anca 20 saat sonra yapılan Ali İsmail Korkmaz, beyin kanaması geçirdi ve 38 gün boyunca komada kaldı ve  10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz ’ın ölümü ile ilgili olarak 5 'i tutuklu olmak üzere toplamda 8 sanık hakkında "suç kastıyla kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açıldı.

21 Ocak 2015 'te görülen davada; Mevlüt Saldoğan 'kasten ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl ceza aldı. Cezası geleceğine etkisi göz önüne alınarak 10 yıl 10 aya indirilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis ceza aldı, aynı gerekçeyle, 10 yıl hapisle birlikte tutuklamasına karar verilerek ceza evine gönderildi. Fırıncılar İsmail, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8'er yıl hapis cezası aldı. Cezaları suç yardım düzeyinde kaldığı için 3 yıl 4 aya indirildi. Diğer polis memurları Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin, delil yetersizliğinden beraat etti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: Haberler .com