Akademisyen, Rapor Vermeyen Doktora Saldırdı

Eskişehir'de meydana gelen olayda bir akademisyen, kızına rapor vermeyen doktorlara saldırdı ve onları tekmeledi. İşte yaşanan olayın detayları ve olay sonrası doktorların açıklamaları.

Akademisyen, Rapor Vermeyen Doktora Saldırdı

Demekki okumakla olmuyor: Araştırma Görevlisi Doktora saldırdı.

Eskişehir'de bir okulda öğretim görevlisi olarak görev yapmakta olan D.K. isimli kişi, eşi ve kızı ile Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti ve avukatlık stajı yapmak isteyen kızı için rapor istedi.

Doktor ise raporun ayrıntılı olduğunu, devlet hastanesinden alınması gerektiğini söyledi.

Bunun ardındna doktor ile araştırma görevlisi arasında tartışma çıktı. İddialara göre ısrarcı olan D.K. ile doktor arasında tartışma çıktı. 

Tartışma kısa sürede büyüdü ve öfkelenen kişi, doktora saldırdı. Çevredeki vatandaşların ve görevlilerin araya girmesi saldırıyı durdurmadı ve bu kişi başka bir doktora tekme attı. Eşi ve kızı saldırganı sakinleştirmeye çalıştı. D.K. daha sonra hastaneden ayrıldı. 

Doktorlar ise beyaz kod ile polise durumu bildirdi. Emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.  İki doktor, daha sonra Odunpazarı Polis Merkezi’ne giderek D.K., eşi ve kızından şikayetçi oldu. Ayrıca tehdit ettiği gerekçesiyle D.K. ve ailesine karşı 15 gün koruma kararı aldırdı.

Doktor yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Avukatlık stajı için sağlık raporu almaya geldiler. Ben kişiyi devlet hastanesine sevk edeceğimi söyledim. Daha sonra babası özellikle doçent doktor ve öğretim görevlisi olduğunu söyleyerek ısrarla raporu istedi. Raporu temin edemeyince, üzerimize yürüdü. Kişinin avukat adayı, babasının öğretim görevlisi olması bizi üzdü. Üzerime yürüdü, elini kaldırıp vurmak istedi. Diğer hekim arkadaşımız Aytekin Bey engel oldu, darptan o şekilde ben kurtuldum, ama diğer arkadaşımız darbedildi. Tekme, küfürler ve ‘bekleyin 10 dakika sonra geleceğim, size gününüzü göstereceğim’ şeklinde tehdit edildik. Yaşanabilecek en kötü şeyleri eğitimli insanlarla yaşadık. Sağlık çalışanları olarak alkış beklemiyoruz ama saygı bekliyoruz.”

Diğer doktor ise  yaptığı açıklamada akademisyenin saldırısını hazmedemediğini söyleyerek "Ben kendi odamdaydım gürültüleri duyarak alt kata indim. Ben araya girmesem kişi, doktor hanımı yumrukluyordu. Tam o dakikada yetiştim. Ondan sonra tabii bana tekme attı, vurma, kırma, hakaret, tehdit hepsi vardı. Kamera kayıtlarında da var, orada yaşlı hastalarımız vardı. 80 yaşındaki hastamız bile araya girdi. Çok üzücü bir olay. Bunun cezasız kalmasını istemiyoruz. Bir akademisyen gelecek bir kadın doktoru yumruklayacak. Bunun daha ötesi ne olabilir ki? Anlaşılır, kabul edilir bir durum değil. Şikayetçiyiz, sonuna kadar da takip edeceğiz.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA