26 Mayıs (YARIN) Sokağa Çıkma Yasağı Var mı , Market ve Fırınlar Açık mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması 81 şehirde devam ediyor. Peki Korona salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman bitecek? 26 Mayıs 'ta sokağa çıkma yasağı var mı? Kısıtlama ne zaman bitiyor? İşte detaylar.

26 Mayıs (YARIN) Sokağa Çıkma Yasağı Var mı , Market ve Fırınlar Açık mı?

26 Mayıs 2020 sokağa çıkma yasağı var mı ?

Ramazan Bayramı 'nın gelmesi nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması başladı. Cuma günü gece yarısından sonra başlayan kısıtlama 81 şehirde geçerli oldu. Korona salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili açıklama yapan Bilim Kurulu üyeleri, bu kararı doğru bulduklarını , bayram ziyaretleri, bayramlaşmalar nedeniyle koronanın daha da yayılabileceği , kısıtlamanın ilan edilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

KISITLAMA 23 MAYIS 'TA BAŞLADI

23 Mayıs 2020 günü kısıtlama 81 şehirde başladı. Tüm Türkiye 'de sokağa çıkma yasağının 3 'üncü günündeyiz. Ramazan Bayramı 'nı evinde geçiren vatandaşlar , yakınlarını , sevdiklerini telefonla arayarak bayramlarını kutluyor.

26 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 23-24-25-26 Mayıs 2020 günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması olacağı, kısıtlamanın Türkiye genelinde geçerli olacağını söylemişti. 

Ramazan Bayramı 'nın son gününe denk gelen 26 Mayıs 2020 günü de sokağa çıkma kısıtlaması olacak. 

KISITLAMA NE ZAMAN KALKIYOR?

26 Mayıs günü de sokağa çıkma kısıtlaması olacak ve kısıtlama 27 Mayıs itibarıyla kalkacak. 27 Mayıs günü Türkiye genelinde yasak kalkacak ve vatandaşlar dışarı çıkabilecek. 

Uzmanlar, 27 Mayıs Çaramba günü ve sonrasında sokaklara çıkacak vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymalarını ve maske takmalarını istedi. 

FIRINLAR AÇIK MI?

Fırınlar 25-26 Mayıs tarihlerinde açık olacak ve vatandaşlar , ekmek alabilmek için evlerinden çıkabilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA