10 Bin Lira Maaşla Çalışacak Personel Bulamadıklarını Söylüyorlar

Siirt'ta tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını belirten Hakim Gezen isimli bir şahıs, 10 bin lira maaşla istihdam edecek çoban bulamadıklarını söyledi.

10 Bin Lira Maaşla Çalışacak Personel Bulamadıklarını Söylüyorlar

Siirt'in köylerinde tarım ve hayvancılıkla gençlerin uğraşmak istemediğini, köylerde hayvanları yaylalara götürüp otlatacak çoban bulamadıklarını iddia eden vatandaşlar, 10 bin lira maaş vereceklerini, fakat çoban bulamadıklarını iddia ediyor.

Zor bir meslek olduğu için bu işi yapacak kişi bulamadıklarını söyleyen sürü sahiplerinden Hakim Gezen  isimli şahıs, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 6 ay boyunca hayvanları yaylada otlatacak kişi bulamadıklarını öne sürerek, "Yazın sıcaklar olduğu zaman yaylaya çıkıyoruz. Peynir, süt üretiyoruz. Yaklaşık bin tane hayvanlarımız var. Çoban tutuyoruz 10 bin TL veriyoruz gelen yok. O kadar zor bir meslek ki kimse gelmiyor. Gelen bir hafta kalıyor gidiyor o kadar zor bir meslek olduğu için. Herkes yapamıyor bu işi. Çok zor bir iş, bir meslek olsaydı bu işi bende yapmazdım. Başka çaremiz yok yani" diye konuştu.