Yastık altında altın biriktirenleri sevindirdi! Altın fiyatlarında rekor için o tarihi işaret etti

Piyasa hareketliliğiyle ilgili uzman uyarısı geldi! Bu tarihlere dikkat! Tüm detaylar haberimizde.

Yastık altında altın biriktirenleri sevindirdi! Altın fiyatlarında rekor için o tarihi işaret etti

Altın yatırımcıları ve altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Uzman isim altınla ilgili bomba açıklamalar yaptı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN FİYATLARIYLA İLGİLİ UZMAN GÖRÜŞLERİ

Altın fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlense bile İsrail Hamas çatışmaları sonrasında altın fiyatlarında yükseliş yaşanması bekleniyor. Yatırım yapmak için fırsat bekleyen kişilere Ekonomist Barış Soydan tarafından önemli uyarılar yapıldı. Soydan sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verildi; 'ONS altın neden düşüyor? Bundan sona ne olacak? Daha da düşecek mi? Altın için short açalım mı? Altını açığa satmak çok riskli olur. Evet az da olsa geri çekilme var ama ONS altını yükselten nedenler masa üstünde duruyor. 

altın fiyatlarıyla ilgili uzman görüşleri

ONS altını gevşek para politikasının ufukta görünmesi de etkiliyor. Kara göründü, yani faiz indirimleri. Geçtiğimiz sene FED ve İngiltere Merkez Bankası arka arkaya faiz artırımları yapıyordu. Onlar faizi artırdıkça altın düşmeye başladı, dolar endeksi yükseldi. FED faiz artırımları dolar ve dolar cinsi varlıklara yarıyor ama ONS altın ve gümüşü düşürmeye devam ediyor, geçtiğimiz sene bu yaşandı. Galiba FED artık faiz artırımı yapmayacak. Onun mesajları verilmeye başlandı. Piyasa da bu beklenti içinde. FED'den değil ama Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası gelecek sene ortasına kadar piyasaların faiz indirimi beklediği bir gerçek.' 

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.