Flaş Gelişme Bir Sınavda Daha Şaibe İddiası Sorular Örtüşüyor

KPSS soruşturması henüz tüm hızıyla devam ederken ortaya flaş bir iddia daha atıldı. Bir sınavda daha soruların bir kısmının bir yayınevinin sorularıyla uyuştuğu iddia edildi.

Flaş Gelişme Bir Sınavda Daha Şaibe İddiası Sorular Örtüşüyor

KPSS’de bir yayınevinin sorularının sınavdaki sorularla uyuştuğu iddiasıyla gündeme gelen sınav tartışmalarına yeni bir boyut geldi. YDS’de de soruların aynı olduğu iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Yabancı Dil Sınavı / 1 Arapça bölümündeki soruların bir kısmının AKDEM Yayınları’nın kaynaklarındaki sorularla örtüştüğü iddialarını köşesine taşıdı.

Saymaz, Halk TV’deki köşesinde YDS Arapça'da da şaibe iddiasının olduğunu yazdı. Saymaz köşesinde, ‘’KPSS’de yöneltilen birkaç sorunun Yedi İklim adlı dershanenin soru kitapçıklarındakilerle ortak ve benzer olduğu iddiası üzerine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün görevinden alındı. Ayrıca KPSS de iptal edildi.

Bu arada, geçen nisan ayında yapılan Yabancı Dil Sınavı / 1 Arapça bölümündeki soruların bir kısmının AKDEM Yayınları’nın kaynaklarındaki sorularla örtüştüğü iddia ediliyor.

28 Ağustos’taki YDS sınavının sorularını hazırlayan komisyon üyelerinin, önceki komisyondakilerle aynı kişiler olacağı savunuluyor.

Statüsü yüksek devlet kurumlarına personel alımında YDS’nin kullanılması, bu sınavları daha öncelikli hale getiriyor’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /