Sahte Evrak İmzalayan 6 Savcı Hakkında Karar Verildi

Van'ın Erciş ilçesinde adliyede sahte evraklarda imzası bulunan 6 savcının davasında karar verildi. 'Görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanan 6 Savcı hakkında beraat kararı verildi. Polisin 20 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşmiş olduğu operasyon kapsamında Van'ın Erciş adliyesinde idari işler müdürü Metin zeytin adli emanet bürosunda bulunan 16 kilogram uyuşturucu maddeyi çıkarıp satmaya götürürken suçüstü yakalanmıştı.

Sahte Evrak İmzalayan 6 Savcı Hakkında Karar Verildi

Operasyonun sonrasında soruşturma geniş çaplı bir şekilde yürütülürken, Zeytun'un adliyenin adli emanet bürosuna teslim edilen malzemeleri uzun yıllardır gizli bir şekilde sattığı belirlenmiş, tutuklu yargılanan Metin Zeytun, mahkemede suçunu itiraf etmek suretiyle;


“Ben adliyenin hesabında genelde param olmadığında internet bankacılığı yetkim olduğundan kendime para aktarıyordum. Daha sonra bu paralarla bahis oynuyordum. Başsavcılara paranın maliyeye yatması amacıyla çekilmesi gerektiğini dile getirerek yazıları imzalatıyordum. Başsavcılar ise paraları maliyeye yatırdığımı düşündükleri sebebiyle bana bunları hiç sormadı. Sözleşmeli personellerin maaşları hesaba yattıktan sonra ihtiyacım olduğu sebebiyle kendi hesabıma aktarıp kullandım. Emanette toplamda 30 kilogram civarında uyuşturucu madde çıkardım ve sattım.”

Dedi.


Metin Zeytun’a Yardımdan 6 Savcıya Dava Açıldı


Zeytin ile kendisine yardım ettikleri belirlenen Hakan Gümüştaş, Metin Demez, Halit Tekçe haklarında ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ya da sağlama’, ‘zimmet’, ‘kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği 'suçlarından 30 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

Bilirkişi raporunda ise emanet deposunda bulunan 3 ton uyuşturucu maddenin imha edilmiş şeklinde gösterildiği tespit edildi. Bu raporun sonrasında 2011 senesinden itibaren Erciş adliyesinde görev yapmakta olan ve hazırlanan sahte evrakları imzaladıkları belirlenen 6 adli emanet savcısı hakkında Bölge adliye mahkemesinde 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı.

Yargıtay'dan Beraat Kararı Çıktı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 7 Aralık tarihinde 'görevi kötüye kullanma' suçlarından yargılanan 6 Savcı hakkında Beraat kararı verdi.