KKK Uzman Erbaş ve Onbaşı Olmak İsteyenler: İşte Başvuru Fırsatı

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı sözleşmeli er alımı başvurusunun başlamasının ardından duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda uzman erbaş ve uzman onbaşı olmak isteyenler için başvuru fırsatı açıldığına yer verildi.

KKK Uzman Erbaş ve Onbaşı Olmak İsteyenler: İşte Başvuru Fırsatı

Uzman erbaş ve uzman onbaşı olmak isteyenlere iyi haber: Başvurular başladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine sözleşmeli er alımı yapılacağına yer verildi. Askerlik şartsız yapılan sözleşmeli er alımında uzman erbaş ve uzman onbaşı olmak isteyenlere de iyi haber geldi.

İlan yayımlanıyor. TIKLAYIN

BAŞVURU PERTEM 'DE

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı (MSB PERTEM) resmi internet adresi sayfasından yayımlanan duyuruda TSK bünyesine sözleşmeli er alımı başvurusunun başladığına yer verildi. MSB PERTEM duyurusu şu şekilde:

1. Adaylar, başvuru ekranına e-devlet üzerinden giriş yapacak, giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek  " Bilgilerim " kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.
2. Tercih ekranında; K.K.K.lığı, Dz.K.K.lığı ve Hv.K.K.lığı arasından birinci, ikinci ve üçüncü tercihler mutlaka belirtilecek ve tercih önceliğine göre sıralanacaktır. Sınavlarda başarılı olan adaylar, başvuru formunda belirttikleri tercih sırasına göre ve sınavlar sonucu oluşacak başarı sıralamasına göre Kuvvet Komutanlıklarına ayrılacaktır.
3. Adaylar, eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.
4. Adaylar, Terhis Belgesinin aslını veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısını getireceklerdir. Askerlik hizmetini tamamlayan adaylar için, askerlik durum belgesi terhis belgesi yerine kabul edilmeyecektir.
5. Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar ise Askerlik Durum Belgelerini e-devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).
6. MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden, adaylar;
    a. FYT'ye katılabilmek için "Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu" ve
    b. "FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir" ibaresi bulunan "Muvafakat Yazısı" ile sınava katılacaklardır.
Rapor ve Muvafakat Yazısı örnekleri kılavuza eklenmiştir.
7. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.
UYARI:

1. MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca; güvenlik formu, dosya, zarf, kalem ve silgi gibi malzemeler istenmemektedir. Yol güzergahındaki ve Nizamiye önündeki seyyar satıcılara/büfelere kesinlikle itibar etmeyiniz.Salon görevlileri tarafından sizin için gerektiğinde kalem ve silgi hazır bulundurulacaktır.
2. Sınav günü kılavuzda belirtilen belgeleri pembe karton dosya içerisinde getirmeniz yeterlidir.

UZMAN ERBAŞ ONBAŞI OLMAK İSTEYENLERE İYİ HABER GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada uzman erbaş ve onbaşı alımlarının 2023 yılına kadar olmayacağını söylemişti. Bakan Akar açıklamasında alımların iç kaynaktan gerçekleştireceğini söyledi. 

Bu açıklama sonrası sözleşmeli er alımı ilanı yayımlandı. Uzman erbaş ve onbaşı olmaki steyenler, sözleşmeli er alımına başvuru yaparak KKK bünyesinde sözleşmeli er olabilir, daha sonra iç kaynaktan yapılacak uzman erbaş ve onbaşı alımlarına müracaat edebilirler. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Sözleşmeli er alımında askerlik şartı yok. En az ilkokul mezunlarından yapılan alımda yaş şartı şu şekilde:

Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihinden sonra doğanlar),

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihi ile 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğanlar),

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından, Firar, amir veya üste fiili taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkûm olmamak,

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki sayfadan müracaatını yapması gerekmektedir.

Başvuru için TIKLAYIN

BOY KİLO

AÇIKLAMA: Sözleşmeli er adaylarında ağırlık üst sınırı tablodaki üst sınırdan 10 kg fazla olabilir.

SPOR

UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Hedef koşusu, 35 metre uzunluğu olan parkurda gerçekleştirilir. Aynı kulvar üzerinde ve başlangıç noktasından 15 m, 20 m, 30 m ve 35 m uzaklıklarda hedefler vardır. Her bir hedefin üzerinde ikişer adet tahta vardır. Adaylar başlangıç noktasından koşuya başlarlar. Önce, 35 m uzaklıktaki hedefteki tahtalardan bir tanesini alır başlangıç çizgisinde bulunan sepete atar. Daha sonra tek kalan diğer tahtayı alıp sepete atar. Aday uzaktaki hedeften başlayarak yakındaki hedefe doğru sırayla koşar ve tek tek tahtaları toplayıp sepete atar. Koşu en son tahtayı sepete atıp ve bitiş çizgisini (başlangıç ve bitiş çizgileri aynı yerdir) geçtikten sonra tamamlanır. Adaylar toplam 400 m koşmuş olur.