Jandarma ve KKK Uzman Erbaş Onbaşı Alımı Açıklama Detayı 2020

KKK ve Jandarma uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı hakkında kritik bir detay açıklaması geldi. Peki KKK ve Jandarma uzman erbaş uzman onbaşı alımı nasıl olacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

Jandarma ve KKK Uzman Erbaş Onbaşı Alımı Açıklama Detayı 2020

2020 KKK uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapacak mı?

Uzman erbaş ve uzman onbaşı olmak isteyen binlerce aday kamubulteni.com instagram sayfası üzerinden bize mesaj attı. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar, nasıl uzman erbaş olacaklarını , KKK 'nın uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapıp yapmayacağını araştırmaya başladı. Biz de gelen yoğun mesajlar üzerine bu yazımızı kaleme aldık. 

Siz de merak ettiklerinizi sormak , ilanları takip etmek için  TIKLAYIN

HULUSİ AKAR AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , 2020 yılı başında yaptığı açıklamada MSB bünyesine 3 yıl boyunca açıktan uzman erbaş alımı yapılmayacağını söyledi. Alımların meslek içinden yapılacağına yer verildi. 

AÇIKLAMA: UZMAN ERBAŞ OLMAK İSTEYENLER...

MSB bünyesinde uzman erbaş alımı , askerde olanlar arasından yapılacak. Önümüzdeki 3 yıl boyunca askerde olanlar arasından yapılacak alımda adayların askerde iken başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi.

JANDARMA ve SAHİL GÜVENLİK ALIM YAPACAK MI?

Hulusi Akar, MSB bünyesine uzman erbaş alımı yapılmayacağını söylemişti. Ancak jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı MSB'ye değil İçişleri Bakanlığı 'na bağlıdır. Bu nedenle uzman erbaş alımları bu iki komutanlığa yapılacak.

Nitekim 2020 yılının başında Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı için ilana çıkmıştı. Jandarma 'nın yeni uzman erbaş alımı için henüz tarih belli değil. 

SÜREÇ BEKLENİYOR

Korona nedeniyle jandarma uzman erbaş eğitim ve atamaları ertelenmişti. Hala eğitim ve atama duyurusu bekleyen binlerce aday var. O adayların atama ve eğitimlerinin ardındna ilan yayımlanacak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN